Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ANALIZA

Reporterka Josipa Krajinović o istrazi protiv Darka Horvata i ostalih: Što će biti s Tolušićem i Miloševićem?

Aktualno Galerija Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Galerija 1/4 >>
Detalje istrage protiv Darka Horvata prati reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović. Doznala je kako je USKOK došao do zvučnih političkih imena te dovodi li onda ovaj slučaj u pitanje i sve druge slične natječaje.

USKOK je u ovom slučaju imao dosta vremena, već dvije godine proučavaju poruke iz mobitela i računala Ane Mandac i druge dokaze. Tako su došli do tragova koji vode do Darka Horvata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SPORNA DODJELA POTPORA Istraga protiv Horvata, Miloševića i ostalih postala pravomoćna Boris Milošević NAKON ŠTO JE DAO MANDAT NA RASPOLAGANJE Napokon se oglasio Milošević: "Uvijek sam postupao u skladu sa zakonom..."

Kako se vidi iz detalja istrage USKOK tvrdi da su i Darko Horvat i drugi osumnjičenici bili uporni u tome da pomognu, svatko svojim odabranim poduzetnicima. Imali su na raspolaganju taj novac, 2,6 milijuna kuna i dodjeljivali su ih, kako se kaže, "po babi i stričevima".

Nisu išli prema kriterijima, bodovanju, neke druge tvrtke bi prošle na natječaju i samim tim su oštećene jer ove baš nisu imale šanse, nisu ispunjavale uvjete.

Možemo se zapitati što je sa svim drugim sličnim dodjelama novca, možemo se prisjetiti i kako SOA u svojim izvješćima stalno upozorava da najviše korupcije ima u javnim nabavama, natječajima.

Ako se ovo pokaže točnim i da se zloupotrebljavaju i ovakvi natječaji s dodjelama bespovratnog novca malim poduzetnicima koji dobiju po 50 ili 100 tisuća kuna, što se tu događa i tko će to provjeriti?

Boris Milošević, Tomislav Tolušić i još dvoje dužnosnika iz Ministarstva EU fondova se tereti za poticanje Darka Horvata da zloupotrijebi svoj položaj.

Njima će USKOK poslati ili je već poslao rješenje da je protiv njih pokrenut kazneni postupak, bit će i pozvani na ispitivanje, a onda će slijediti daljnja istraga.

USKOK za to ima svoje rokove, tu je 28 svjedoka, a potom će i odlučiti hoće li protiv svih njih podizati optužnicu ili ne, to će ovisiti naravno i o prikupljenim dokazima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene