Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću u misiju

Deseti hrvatski kontingent u misiji KFOR na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mirovnu operaciju NATO-a KFOR (Kosovo Force) na Kosovu danas je upućen prvi dio snaga desetog hrvatskog kontingenta (HRVCON) na razdoblje od četiri mjeseca.

U desetom kontingentu sudjeluju i dvije žene, pripadnice HRZ-a i PZO-a, nadnarednica tehničar i stožerna narednica na poslovima logističkog dočasnika (NEP - Nacionalni element potpore), a zapovjednik 10. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR je bojnik Ivan Đelagić.

Pročitajte i ovo Piloti Rafalea Svečana ceremonija Rafalei konačno u Hrvatskoj! Pogledajte veliku galeriju Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane!

Deseti kontingent sastoji se od 19 pripadnika OS RH, većinom iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Protuzračne obrane (PZO) s dva transportna helikoptera Mi - 171 Sh.

Ispraćaju 10. kontingenta u misiju KFOR na Kosovu danas su u 91. zb HRZ i PZO-a nazočili izaslanik načelnika GS OSRH i zapovjednik Zapovjedno operativnog središta GS OS RH brigadni general Vlado Šindler i zapovjednik HRZ-a i PZO-a, brigadni general Dražen Ščuri.

>> Pogledajte s čime se Hrvatska vojska pokazala građanima

Tijekom kratkog obraćanja pripadnicima 10. kontingenta general Vlado Šindler izrazio je veliko povjerenje u kontingent, temeljeno na iznimnim rezultatima i profesionalnom izvršavanju obveza njihovih prethodnika.

'Pohvale iz zapovjedništva KFOR-a, kao i drugih zapovjedništava NATO-a', istaknuo je general Šindler.

Zapovjednik HRZ-a i PZO-a brigadni general Dražen Šćuri je, pozdravivši postrojene pripadnike kontingenta, rekao da je u misiji najvažnija njihova sigurnost. Podsjetio ih je da se od njih očekuje dostojno predstavljanje Republike Hrvatske i čuvanje ugleda OSRH.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, a koji je razmješten na području kampa Bondsteel u Ferizaju/Uroševcu, je prevoženje ljudi i tereta. Osim u kampu Bondsteel jedan časnik HRZ-a i PZO-a bit će upućen i na dužnost zrakoplovnog časnika u Zapovjedništvu operacije KFOR u Prištini. Ostali dio snaga 10. kontingenta bit će upućen u područje operacije narednih dana, stoji u priopćenju MORH-a. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene