Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapuštena 30 godina

VIDEO Bolnica iz noćne more: Da, nalazi se u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijelo desetljeće pacijenti u pulskoj borave u derutnim sobama, krov bolnice prokišnjava, a upravo iz tih razloga određeni prostori su izvan funkcije. Kada je izabran izvršitelj radova za novu bolnicu, zakazan je i rok početka izgradnje, koja je trebala krenuti oko Božića. No novi pravni problemi odgodili su i taj rok.

Svako nevrijeme donosi nove brige. Osim zbrinjavanjem pacijenata, medicinsko osoblje pulske bolnice, muku muči i s poplavljenim sobama. 'Drugi problem je lift. Tako da je stvarno nama teško raditi, bili smo prinuđeni neke prostorije zatvoriti i povlačit se, premještati', kaže Ivica Šain, ravnatelj psihijatrije OB Pula.

Pročitajte i ovo Poplave na sjeveru Italije Stanje crvene uzbune Sjever Italije se bori s neviđenim poplavama: Palo najviše kiše u 170 godina Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

Kroz hodnike ove bolnice prođe više od 300 pacijenata na dan. Pulski odjel psihijatrije jedini je na ovom području.

A na novom odjelu - stari problemi. Novopečenim majkama interijer bolnice neće ostati u lijepom sjećanju.

VLADA Usvojen Nacionalni plan razvoja bolnica

U bolnicu nije ulagano već 30 godina. Bolnica, od 18 tisuća četvornih metara, vrijedna 352 milijuna kuna, trebala je krenuti u izgradnju za koji dan. No nove žalbe, zaustavile su radove. 'Vjerujemo da će to biti, s obzirom na rok izjavljene žalbe, da će to biti do nove godine', kaže pomoćnik sanacijske upraviteljice za pravne poslove Goran Paić.

Obećanja o novoj bolnici Istrani slušaju već 10 godina. Nova odgoda - više ne iznenađuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene