Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parfemi, putovanja, restorani...

Dekanica zagrebačkog fakulteta podnijela ostavku nakon niza afera

Zgrada Sveučilišta u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)
Zgrada Sveučilišta u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Dekanica zagrebačkog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Jadranka Frece dala je otkaz nakon što je u javnost procurila informacija da je koristila službene kartice za luksuzne stvari, restorane i putovanja.

Jadranka Frece, dekanica zagrebačkog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, podnijela je ostavku u petak, 5. svibnja, rektoru Sveučilišta u Zagrebu Stjepanu Lakušiću i svom matičnom fakultetu.

Odluka je na snagu stupila u ponedjeljak, 8. svibnja, doznaje Telegram, koji je otkrio aferu. Fence je, zajedno s bivšim dekanom Damirom Ježekom, javnosti poznata po korištenju službenih kartica za luksuzne stvari, restorane i putovanja na Bali i u New York.

Fence je, doznao je Telegram u prosincu prošle godine, novac trošila na odijela, haljine, skupe muške košulje, kozmetiku, set tanjura, pribor za jelo, sunčane naočale Ray Ban, nakit i parfeme. Te troškove pravdala je "darivanjem poslovnih partnera", odnosno fakultetskom reprezentacijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTVRDILA INSPEKCIJA Dekanica i profesor godinama peglali službene kartice: Trošili novac na parfeme, skupe ručkove, putovanja...

Troškove kotizacije za konferenciju i noćenje podmirili su službenom karticom PBF-a, ustanove koja ih na taj službeni put nije poslala.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene