Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Smišljeno se plasiraju''

Dekan FF-a Split: Medijski napadi na Pavu Barišića "planski orkestrirana difamacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Aleksandar Jakir ocijenio je u petak medijske napise o novoimenovanom ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću planski orkestriranom difamacijom, te pozvao premijera Andreja Plenkovića da zaštiti Barišićev integritet i ugled, istaknuvši kako je riječ o stručnjaku neospornih referenci.

Aleksandar Jakir je Andreju Plenkoviću uputio pismo u kojemu ga u svoje osobno ime i u ime Barišićeve matične visokoškolske ustanove Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu poziva da zaštiti moralni, profesionalni i znanstveni integriteti i ugled "kako profesora Barišića, tako i FF-a Split, koji je i sam postao predmetom te planski orkestrirane difamacije".

Pročitajte i ovo Ilustracija Proveo noć u ćeliji Panika u Dalmaciji: Prijetio kolegama da će ih zatvoriti i sve pobiti, policija mu upala u stan Otpleši svoj doktorat Dance your PhD Znanstvenici iz cijeloga svijeta natječu se tko će svoj doktorat bolje otplesati: ''Ono što se pisalo na 300 stranica treba pokazati pokretom''

Na to su ga, kako je istaknuo, potaknule reakcije nastavnika i studenata te institucije, "koji su zgroženi silinom medijskog linča što se obrušio na tek izabranog ministra Barišića".

"Profesor Pavo Barišić je, kao utemeljitelj i prvi pročelnik našeg Odsjeka za filozofiju, dao golemi doprinos nastanku i razvoju kako preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija filozofije, tako i znanstveno istraživačkog rada i razvoja FF-a Split u cjelini", ističe Jakir u pismu, koje je medijima dostavio Ured dekana Filozofskog fakulteta u Splitu.

Njegove su znanstvene i visokoškolske reference neosporne i potvrđene najvišim znanstveno-nastavnim zvanjem redovitog profesora u trajnom zvanju, napominje nadalje dekan, ističući kako je čvrstoga uvjerenja "da je orkestrirana kampanja difamacije uglednog međunarodno afirmiranog znanstvenika, profesora i ministra Pave Barišića temljena na lažima i insinuacijama koje se, posredstvom pojedinih medija, smišljeno plasiraju od strane određenih jasno profiliranih političkih i klanovskih grupacija".

Neosporno je riječ o stručno i znanstveno kompetetnoj osobi, intelektualno i moralno dostojnoj dužnosti ministra, koju će, uvjereni smo, obnašati uspješno i odgovorno, poručio je dekan Jakir u pismu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene