454392
454392
454392
454392
454392

Dekan FF-a Split: Medijski napadi na Pavu Barišića "planski orkestrirana difamacija"

  • , 21.10.2016., 14:30
  • Autor:
  • komentara

Dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Aleksandar Jakir ocijenio je u petak medijske napise o novoimenovanom ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću planski orkestriranom difamacijom, te pozvao premijera Andreja Plenkovića da zaštiti Barišićev integritet i ugled, istaknuvši kako je riječ o stručnjaku neospornih referenci.

 
 
 
 
Ministar Pavo Barišić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ministar Pavo Barišić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Aleksandar Jakir je Andreju Plenkoviću uputio pismo u kojemu ga u svoje osobno ime i u ime Barišićeve matične visokoškolske ustanove Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu poziva da zaštiti moralni, profesionalni i znanstveni integriteti i ugled "kako profesora Barišića, tako i FF-a Split, koji je i sam postao predmetom te planski orkestrirane difamacije".

Na to su ga, kako je istaknuo, potaknule reakcije nastavnika i studenata te institucije, "koji su zgroženi silinom medijskog linča što se obrušio na tek izabranog ministra Barišića".

"Profesor Pavo Barišić je, kao utemeljitelj i prvi pročelnik našeg Odsjeka za filozofiju, dao golemi doprinos nastanku i razvoju kako preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija filozofije, tako i znanstveno istraživačkog rada i razvoja FF-a Split u cjelini", ističe Jakir u pismu, koje je medijima dostavio Ured dekana Filozofskog fakulteta u Splitu.

Njegove su znanstvene i visokoškolske reference neosporne i potvrđene najvišim znanstveno-nastavnim zvanjem redovitog profesora u trajnom zvanju, napominje nadalje dekan, ističući kako je čvrstoga uvjerenja "da je orkestrirana kampanja difamacije uglednog međunarodno afirmiranog znanstvenika, profesora i ministra Pave Barišića temljena na lažima i insinuacijama koje se, posredstvom pojedinih medija, smišljeno plasiraju od strane određenih jasno profiliranih političkih i klanovskih grupacija".

Neosporno je riječ o stručno i znanstveno kompetetnoj osobi, intelektualno i moralno dostojnoj dužnosti ministra, koju će, uvjereni smo, obnašati uspješno i odgovorno, poručio je dekan Jakir u pismu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se