Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DC: Vlada nema kredibilitet obračunati se s korupcijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Demokratskog centa (DC) Vesna Škare-Ožbolt ocijenila je danas da Vlada, nakon svih afera vezanih uz nju, više nema politički kredibilitet obračunati se s korupcijom i organiziranim kriminalom.

Istaknula je kako DC nema nikakve veze s plasiranjem tvrdnji u medijima o navodnome premijerovu računu s 19 tona zlatnih poluga na Djevičanskim otocima.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

Rekla je da je DC-u još lani došla anonimna obavijest o navodnim premijerovim računima bez ikakvih dokumenata i dokaza, pa DC, dodala je, nije reagirao.

"Podržavamo premijera u borbi protiv organiziranog kriminala i on je to trebao učiniti i ranije, a ne da bude žrtva obavještajnog
podzemlja", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Pozvala je političare da se "maknu od istrage o slučaju Vladimira Zagorca", ističući da je riječ o poslu za policiju, Državno odvjetništvo i sud, ali ne i za predsjednike Vlade i države.

"Oni nemaju što u ovoj priči tražiti, a posebno ne pregovarati sa Zagorcem i ljutiti se kada se njihova imena nađu u ovoj priči", rekla je.

Istaknula je da je potrebno istražiti tko u javnost plasira takve
dokumente i informacije te napokon rasvijetliti sve vezano uz trgovinu oružjem, to jest tko je trgovao i tko je na tome zaradio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene