Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DC 112: Hitan medicinski prijevoz u svrhu transplantacije organa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je jutros kako je sinoć i noćas organiziran hitan medicinski prijevoz organa za transplantaciju za dvije zagrebačke bolnice i jednu bečku, a donor se nalazio u splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

Organizaciju složenih operacija eksplantacije i prevoženja eksplantiranih organa - pluća, srca i jetre, provelo je Ministarstvo zdravstva RH - koordinacija za transplantaciju organa, uz sudjelovanje Državnog centra 112, Operativno-komunikacijskog centra MUP-a, policijskih uprava Zagreb i Split, aerodromskih službi u Splitu , te djelatnika Croatia Airlinesa u Zagrebu i Splitu.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Slika nije dostupna Hitan prijevoz iz Dubrovnika Zrakoplov Vlade i u novogodišnjoj noći spašavao život

Prvo su dva medicinska tima prevezena sinoć cestovnim vozilima iz Zagreba u Split.

Potom je noćas u 3,10 sati malim putničkim zrakoplovom iz Beča u splitski KBC dovezen jedan medicinski tim radi eksplantacije prvog organa - pluća, nakon čega se s tim organom vratio u Beč.

Rano jutros u 5,30 sati iz splitskog KBC-a prema Zračnoj luci Split otpremljen je drugi organ - srce, uz policijsku i liječničku pratnju, te je redovitim letom Croatia Airlinesa u 6,15 sati poslan u Zagreb, gdje je stigao u 7 sati i uz policijsku i liječničku pratnju otpremljen je u KB Dubrava.

Treći organ - jetra, poslan je iz splitskog KBC-a u pratnji liječničkog tima redovitim letom Croatia Airlinesa u 7,40 sati u Zagreb, gdje je stigao u 8,25 sati te je uz liječničku pratnju otpremljen u KB Merkur.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene