Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki gubici tvrtke

Filipović o HEP-u: "Ne kupujem ja kao ministar energente. Neka oni izađu pred novinare"

Ministar gospodarstva Davor Filipović se u Dnevniku Nove TV osvrnuo na tvrdnje Mostova zastupnika Zvonimira Troskota da HEP prodaje plin značajno ispod cijene i da su HEP-ova skladišta puna.

Ministar gospodarstva Davor Filipović gostovao je u Dnevniku Nove TV u kojem ga je reporter Hrvoje Krešić pitao o tvrdnjama Mostova zastupnika Zvonimira Troskota da HEP prodaje plin značajno ispod cijene, da su HEP-ova skladišta puna, da postoje viškovi, te da je zbog toga u ponedjeljak održan i sastanak u Vladi.

"Danas smo na Vladi imali sastanak o cijeni goriva, a nakon toga je bila telefonska sjednica. Kada govorimo o HEP-u i o plinu, Vlada je u devetom mjesecu prošle godine, kada je 120.000 građana ostalo bez plina, rekla da HEP plin mora kupovati od Ine i po istoj ga cijeni dati građanima na raspolaganje", odgovorio je.

"Od 120.000 ljudi, pola je ugrubo bilo u Zagrebu. To je bila odluka Vlade i zbog nje su škole, bolnice i vrtići imale plin po pristupačnoj cijeni", dodao je.

Pročitajte i ovo Ministar gospodarstva Davor Filipović u studiju Dnevnika Nove TV - 4 U Dnevniku Nove TV Ministar Filipović o cijenama goriva i neradnoj nedjelji, a otkrio je i hoće li Vlada tijekom sezone dizati trošarine

Ministar je također rekao da je za trgovanje plinom odgovorna Uprava HEP-a.

"Ne kupujem ja kao ministar energente niti donosim odluke gdje će se oni skladištiti. Za to postoji direktor i članovi Uprave. Svatko mora preuzeti odgovornost za svoje postupke. Trebate ih pozvati ovdje ili neka izađu pred kamere pa obrazlože što i kako su radili", dodao je Filipović.

Krešića ga je zatim pitao ima li po ovom pitanju posla za Državno odvjetništvo.

"Oni trebaju izaći pred kamere, pred novinare. Mislim da svaki čelnik bilo koje državne institucije i firme treba biti u stanju doći i obrazložiti sve hrvatskoj javnosti", ustvrdio je ministar.

Pročitajte i ovo Uhićeni Britanac - 3 Vraćao se s festivala Radio nered pa završio iza rešetaka: Britancu koji je pokušao otvoriti vrata na letu iz Zadra određen istražni zatvor

Podsjetimo, pitanje poslovanja HEP-a otvorio je zastupnik Mosta Zvonimir Troskot kada je premijeru Andreju Plenkoviću poslao pismo od dvije stranice u kojem ga je pitao je li svjestan da HEP nabavlja plin po cijeni od 47,60 eur/mWh, a zatim ga putem Hrvatskog operatora tržišta energije opskrbljivačima prodaje za 1 cent/mWh.

"To su ogromni gubici za HEP, dnevno oko 500.000 eura, a država je dnevno izgubila barem 400.000 eura", ustvrdio je Troskot tijekom razgovora za N1.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene