Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije faze rješavanja

Božinović komentirao preseljenje HOS-ove ploče s pozdravom "Za dom spremni!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je, komentirajući preseljenje HOS-ove ploče s pozdravom 'Za dom spremni!' iz Jasenovca u Novsku, poručio da to ne znači da se taj pozdrav može koristiti svugdje osim u Jasenovcu.

"Ako ste danas dobro slušali predsjednika Vlade, to ne znači to ... On je rekao da je ovo prva od dvije faze. Danas ploča više nije u Jasenovcu, a u drugoj fazi slijedi sveobuhvatno rješenje ovog pitanja", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić da ne bi postale dio sistema Benčić: "Jasenovac nije slučajnost. Pozivam građane da kažu ne politikama mržnje" Andrej Plenković u Jasenovcu Komemoracija u Jasenovcu Plenković potvrdio da HDZ pregovara s Domovinskim pokretom i manjincima

Otvorenom je ostavio mogućnost da u drugoj fazi pozdrav "nestane" sa HOS-ova grba. "Moguće je, ali ćemo sačekati da Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima Vladi dade preporuke na temelju kojih će napraviti sveobuhvatni zakonski prijedlog kojim će nastojati riješiti to pitanje", izjavio je ministar.

Naveo je kako je premijer danas razgovarao s predsjednikom Vijeća akademikom Zvonkom Kusićem i zamolio ga da "malo intenzivira" svoj rad.

Kusić je ranije u četvrtak najavio da će se Vijeće sastati sljedećeg tjedna, a nakon toga i češće nego jednom mjesečno, kako je predviđeno, kako bi ubrzalo svoj rad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene