Dašak Slavonije u srcu Zagreba: Domaće životinje i tradicionalne delicije
Piše Ana Pejičić Dejanović,
23. ožujka 2013. @ 20:20
Slika nije dostupna
Zeleno i čisto idealan je spoj za proizvodnju izvornih hrvatskih proizvoda. U domaćem kulenu, siru, medu i mnogim drugim proizvodima danas su mogli uživati posjetitelji zagrebačkog Sajma hrvatskog sela.
Podijelite
Domaći proizvodi hrvatskog sela privukli su mnoge na zagrebački Bundek. Suhe kobasice, pečenice, šunke, slanine, kuleni, štrudle... Bogata ponuda sve je oduševila. 'Sajam je krasan! Iznenađenje za mene, ovako nisam dugo vidio! Kupili smo sir, neke suhomesnate stvari jer nam treba sad za Uskrs', rekao je jedan posjetitelj.
Dok su odrasli uživali u kulenu, siru i drugim domaćim delicijama, oni najmanji zabavu su pronašli vani. Na jednom mjestu imali su priliku vidjeti izvorne pasmine domaćih životinja. Neki su tako prvi put vidjeli istarsko govedo, zagorskog purana, kokoš hrvaticu, bušu i hrvatskog hladnokrvnog konja.