Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor Spačve

Puljiz: 'Linića ne poznam, a da nije bilo frke s drugima, nas nitko nikada ne bi ni spomenuo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po Puljičević riječima, sva dokumentacija vezana uz predstečajnu nagodbu u "Spačvi" nalazi se na stranicama Fine i, kako tvrdi, jedino je to istina.

Direktor vinkovačkog drvoprerađivačkog poduzeća 'Spačva' Dario Puljiz izjavio je danas kako je "Spačva" stabilna tvrtka koja normalno posluje te redovito isplaćuje plaće zaposlenicima, a da su sve ostalo što su objavili mediji najvećim dijelom neistine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ma je li to moguće? Matijašević brani Linića: 'Spasio je 600 radnika i 200 milijuna kuna' Slika nije dostupna Pokrenuta istraga USKOK: Zatražili smo dokumentaciju o kupnji zemljišta tvrtke Spačva

To su poduzeće u interesu javnosti našlo nakon objave informacije da je Ministarstvo financija od Spačve kupilo poljoprivredno zemljište koje, prema procjeni Porezne uprave, vrijedi tek oko šest, a plaćeno je 33,5 milijuna kuna.

Po Puljičević riječima, sva dokumentacija vezana uz predstečajnu nagodbu u "Spačvi" nalazi se na stranicama Fine i, kako tvrdi, jedino je to istina, a sve ostalo su nečija podmetanja.

Linić uzvraća udarac i u pismu Milanoviću prozvao bivšu ravnateljicu Porezne

"Da nije bilo frke s nekima drugima, nitko nas nikada ne bi ni spomenuo", rekao je Puljiz dodavši kako je u prvom planu, kada je pokrenuta predstečajna nagodba, bilo spašavanje oko 600 radnih mjesta u "Spačvi".

"I spasili smo ih. Danas ljudi u "Spačvi" rade i primaju redovito plaću koja je 15 posto veća od prosječne plaće u hrvatskoj drvnoj industriji", navodi Puljiz.

Puljiz, koji tvrdi da ministra financija Slavka Linića osobno ne poznaje, posebice je, kaže, ogorčen na domaće medije koji po njemu, na senzacionalistički način, prilaze temi predstečajne nagodbe u "Spačvi" i prodaji zemljišta državi.

"Ne znam ni tko je zemljište procijenio, niti za koliko ga je procijenio", kaže Puljiz koji je bio suvlasnik "Spačve" sve dok vlasnik većinskog paketa dionica toga, prije Domovinskog rata iznimno jakog i značajnog hrvatskog drvoprerađivača, prije godinu i pol dana nije postao Quaestus fond Berislava Škegre. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene