Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskoristite dan

Danas sunčano, a onda opet kiša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je cvjetati breza, stablo visokoalergenih peludnih zrnaca, mnogi koji pate od alergija imaju poteškoće upravo zbog breze.

Počela je cvjetati breza, stablo visokoalergenih peludnih zrnaca, mnogi koji pate od alergija imaju poteškoće upravo zbog breze. Koncentracija peluda drveća na kontinentu za sad je umjerena, na Jadranu visoka uz prevladavanje peluda bora i čempresa, no na moru su uz drveće počele cvjetati i trave te korovi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

'Katedrala klope': Otkrivamo kako je doista raditi na najpoznatijoj hrvatskoj tržnici

Kad je riječ o vremenu, ono će podržavati proljetni ciklus cvjetanja. Od jutra sunčano ili pretežno sunčano te na početku dana za ovo doba uobičajeno svježe. U unutrašnjosti će biti od 6 do 10, u gorju malo manje, a duž Jadrana negdje između 8 i 12 stupnjeva. Pri tom će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, samo uz obalu ponegdje jugozapadnjak.

Proljeće se napokon vratilo, za vikend temperature i do 20 stupnjeva

Tijekom dana većim dijelom sunčano, a prema večeri očekujemo porast naoblake. Malo kiše mjestimice ili pokojeg pljuska ovdje na kontinentu može biti u noći na utorak. Inače, i sutra će biti uistinu dosta toplo, u onom najtoplijem dijelu dana, temepratura može dosegnuti i 24 stupnja.

FOTO Ovaj čovjek je izgradio Zagreb, a pogledajte kako mu danas izgleda kuća!

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo nastavit će se i u gorju i na sjevernom Jadranu. U gorskom području u noći na utorak može biti malo kiše ili pljuska. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, uz obalu samo ponegdje jugozapadnjak. Temperatura, od 19 do 23 stupnja. Vrlo toplo biti će i u gorskom području i na moru.

Slično vrijeme očekuje i u Dalmaciju. Dosta sunca, poslijepodne tek malo više oblaka. I ovdje bura i sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice jugozapadnjak. Temepratura, uglavnom između 20 i 23 stupnja.

U utorak ujutro još ponegdje može biti pokojeg pljuska ili malo kiše, no od srijede se ponovno očekuje stabilnije i većinom sunčano. Isto tako, u utorak svježije, a u nastavku tjedna onda opet čini se, vrlo, vrlo toplo.

Na Jadranu će i idućih dana većim dijelom prevladavati sunčano, a samo u utorak povremeno može biti umjerene naoblake. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, u četvrtak će okrenuti na jugo. Temperatura, uglavnom malo iznad 20 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene