Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banski dvori

Milanović: To stoji 20 godina i nitko nije radio ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što smo radili 20 godina, to pitanje djelomično daje odgovor na pitanje čemu stagnacija, rekao je na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović komentirajući kompleks Kupari.

Na sjednici Vlade u četvrtak usvojen je prijedlog odluke o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I u Općini Župa Dubrovačka . Ovo bivše vojno odmaralište kompleks je od 5 hotela koje 20 godina čeka na obnovu.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić? Tonči Glavina - 1 novo ime u vladi Tko je novi ministar turizma? Renta vilu od pola milijuna eura i na njoj masno zarađuje. Ima dva automobila, gumeni čamac, dionice...

'Nakon 20 godina od praktički oslobođenja tog područja tek sada objekte koji su imali stotine i stotine kreveta i srušeni su u ratu, tek sada ih se komercijalizira. Trebalo nam je dvije godine da pokrenemo ovo', rekao je premijer.

'Ali što smo radili 20 godina, što smo radili u vrijeme konjukture, to su pitanja koja djelomično daju odgovor na pitanje zašto stagnacija. To su mrtvi kapitali, ali vjerujemo da će za njih vladati ozbiljan interes. Ali to tamo stoji 20 godina i nitko nije radio ništa i to nije jedini primjer u Hrvatskoj, Brijuni su sljedeći', zaključio je Milanović prije usvajanja prijedloga.

Usvojen Zakon o reprezentativnosti

Ministri su na početku sjednice Vlade usvojili prijedlog Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata kojim se propisuju kriteriji i postupak utvrđivanja reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata više razine za sudjelovanje u tripartitnim tijelima na nacionalnoj razini te kriteriji i postupak utvrđivanja reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje.

Isto tako rješava se dvojba važećeg zakona tko može biti strankom kolektivnog ugovora pa se predlaže mogućnost da i nereprezentativni sindikati mogu pristupiti kolektivnom ugovoru i ostvarivati ugovorena prava, ali se neće smatrati strankom toga kolektivnog ugovora.

Predlaže se i da svi sindikati međusobnim pisanim sporazumom utvrđuju koji su sindikati reprezentativni za pregovore o sklapanju kolektivnog ugovora. Vlada drži da je to dobro rješenje za ona područja, odnosno razine na kojima djeluje velik broj sindikata, kao što je Zagrebački holding.

Miljenić: Mičemo crno tržište

Vlada je usvojila i prijedlog zakona o provedbi prodaje nekretnina i pokretnina u ovršnom postupku kojim se omogućava daljnji razvoj agencijske ovrhe odnosno uvođenje nove metode ovrhe radi ostvarenja novčane tražbine na nekretninama i pokretninama prijenosom nadležnosti sa sudova na Financijsku agenciju.

'Postići ćemo više cijene, ali možda još važnije da mičemo crno tržište', rekao je ministar Orsat Miljenić i dodao kako misli da je riječ o puno boljem sustavu. 'Bit će katalog nekretnina, od doma možete pogledati što se doagađa u Hrvatskoj idemo na transparentan način', dodao je. Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na objekte u centru grada.

'Primjeri su lokali u centru grada koje je država nekad iznajmila za 200 eura i sad idu za 5000 eura. I kad sjednete u takav kafić imate se razloga osjećati kao budala. Godinama su ugovori o državnom vlasništvu davani ispod kriterija onda bi taj sretnik dao nekome u najam za 20 puta veći iznos', objasnio je Milanović koji je krenuo na iduću točku bez glasovanja.

Na sjednici i o Kuparima

Među točkama dnevnog reda je prijedlog odluke o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I u Općini Župa Dubrovačka . Ovo bivše vojno odmaralište kompleks je od 5 hotela koje 20 godina čeka na obnovu.

(Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene