Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oranica se branila i tijelima

'Najbolje da svi selimo u Njemačku, da vi pravite velike bikove, e nećete!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnja borba Slavonaca za zemlju danas je dobila nastavak. No, ovoga puta s još više traktora i priključnih strojeva. Sve je pokušavala smiriti policija. Nekoliko osoba je privedeno, a intervenirala je i hitna.

Na oranici u Širokom polju danas borba traktora za vlasništvo nad zemljom. Osim traktorima, posjed se branio i tijelom. 'Najbolje da svi se selimo u Njemačku, da vi pravite velike bikove, e nećete!', vikala je danas Ružica Zorić.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji

Obitelj Zorić i danas je krenula sijati na oranici koju obrađuje posljednje dvije godine, a koju je sada Agencija za poljoprivredna zemljišta dodijelila tvrtki Osatina. Radnicima tvrtke blokirali su put do njive. Jer zasije li bivši posjednik novu kulturu, novi mora još šest mjeseci čekati.

POLICIJA, TRAKTORI I PAJSERI Borba za zemljište na hrvatski način

'Mi smo ovdje došli da obradimo ovu njivu i nećemo izaći iz posjeda dok sud ne donese pravomoćnu presudu, Zorić kao legalist pravi izlazi i plaća štetu, ako nije, ostajem i dalje u posjedu', kaže nam Branko Zorić.

U pomoć su im priskočili prijatelji, a situaciju je pokušala primiriti policija. Zbog remećenja ravnog reda i mira privedeno je više od 10 osoba.

Posla je naposljetku imala i hitna jer je gospođi Zorić pozlilo.

Pat poziciju u kojoj se nalaze, po svemu sudeći morat će rješavati - sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene