Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski karizmatik

Posljednji ispraćaj: 10.000 vjernika došlo se oprostiti od fra Zvjezdana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na posljednji ispraćaj fra Zvjezdana Linića u Samobor došlo je 10.000 ljudi.

Jedna vjernica rekla je kako ne trebamo plakati jer smo dobili snažnog zagovornika na nebu. Mnogi okupljeni rekli su kako će ga pamtiti po vedrini i strpljenju za svakoga te neizmjernoj ljubavi prema svima.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Fotografija Alekseja Navaljnog Ništa se ne zna "Svi nas odbijaju, dobili su zabranu!" Glasnogovornica Navaljnog otkrila strašne detalje kroz koje prolaze

Na ispraćaj je došlo oko 10.000 ljudi, među kojima je 300-ak svećenika. 'Zatvorila se jedna životna knjiga izuzetno bogatog sadržaja puna dobrih i plemenitih djela. Naša provincija izgubila je svog vrijednog člana, a mnogi od vas svog duhovnog vođu i velikog prijatelja', rekao je fra Željko Železnjak.

Vjernici su se još sinoć počeli okupljati u Franjevačkoj crkvi u Samoboru kako bi preminulom fra Liniću odali počast pred lijesom.

Najpoznatiji hrvatski karizmatik, fra Zvjezdan Linić preminuo je prošli tjedan u Zagrebu, nakon teške bolesti, u 73. godini.

Otkad se saznalo za tužnu vijest, vjernici su u suzama stizali u Kuću susreta Tabor. Zahvalni su pateru Liniću što im je pomogao u teškim trenucima, a mnoge izliječio. 'Dobili smo novog zagovornika na nebu', poručuju.

'Bio je jednostavan, skroman i pun ljubavi za sve. Nije se volio fotografirati, ali jednom smo ga prilikom uspjeli nagovoriti. Tu ćemo uspomenu čuvati zauvijek. Imao je veliko srce. Bio je uvijek pozitivan, a volio se ponekad i našaliti. Sjećam se, jednom sam stajao u redu za ispovijed. Fra Zvjedan mi je prišao, te kroza smijeh rekao 'Tomislave, što ti radiš tu? Zar mi nisi obećao prošli put da nećeš više griješiti' i potapšao me po ramenu', rekao je jedan od vjernika na dan kada je umro fra Linić.

Pogreb fra Zvjezdana Linića u Samoboru od 14 sati u srijedu

Podsjetimo, nakon što mu je pozlilo fra Zvjezdan Linić je 6. ožujka primljen u bolnicu. Tada su mu pronađene tumorske tvorbe te su liječnici ubrzo započeli s terapijom zračenjem te kemoterapijom. Iz bolnice je bio pušten na kućnu njegu.

Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je on vodio. Kroz Tabor godišnje bi prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene