Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

MIP jednoglasno ukinuo imunitet Petru Čobankoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svega pet minuta Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog Sabora, ukinulo je zastupnički imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Čobankoviću, zbog kaznenog postupka u slučaju Planinska.

MIP je odluku donio jednoglasno, jer je, kako ističu, to praksa u slučaju kad to od njih traži DORH zbog pokretanja kaznenih postupaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlouporaba položaja Čobanković bi danas trebao ostati bez zastupničkog imuniteta Slika nije dostupna Ukinut mu imunitet Čobanković: Nisam ništa zaradio na kupnji Planinske

Upitali smo Miljana Brkića, potpredsjednika MIP-a i glavnog tajnika HDZ-a, hoće li njegova stranka raspravljati o Čobankovićevoj sudbini. On je istaknuo kako trenutno za tim nema potrebe.

Brkić je dodao kako će stranačka tijela, pokaže li kazneni postupak potrebu za to, razmotriti ima li potrebe raspravljati o njegovoj sudbini.

Na upit smatra li on, s obzirom na svoje političko iskustvo, baš kao i bivši premijer Ivo Sanader, da su iskazi u slučaju Planinska dobiveni ucjenom, Brkić je kratko odgovorio kako takvo što ne želi komentzirati. Napomenuo je samo kako treba pustiti državnim institucijama da rade svoj posao.

Zahtjev za skidanje imuniteta Čobankoviću odnosio se na optužnicu u slučaju Planinska. USKOK je, prošlog tjedna podignuo i petu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, koja se odnosi na slučaj Planinska, a mediji navode da je uz njega optužen i Čobanković te bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević.

>> MIP u utorak odlučuje o Čobankovićevom imunitetu

Fiolić je, nagađa se, prodao zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. godine Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno većoj cijeni od tržišne, a u tome su mu pomogli tadašnji premijer Sanader, ministar Čobanković te Mlinarević, čija je tvrtka vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos pa je ukupna vrijednost i cijena koju je platilo ministarstvo povećana za više nego dvostruko, na 79,9 milijuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebooka 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene