Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tko je tko u Hrvatskoj'

Pogledajte tko bi sve trebao svjedočiti u slučaju najveće korupcijske afere!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud odredio je početak suđenja za aferu Fimi medija. Ročišta će početi 16. travnja.

Sud je prihvatio 150 svjedoka. O financiranju HDZ-a svjedočit će Ivica Todorić, Pavo Zubak, Franjo Luković, Zoran Bobac, Ninoslav Pavić, Tomo Horvatinčić, Igor Oppenheiner, Mladen Pleša, Milivoj Goldstein i Zoran Bobac.

Pročitajte i ovo Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio

O donacijama će svjedočiti Marko Perković Thompson, Nina Badrić, Mišo Kovač, Davor Dretar Drele, Vid Balog.

O imovinskom stanju Ive Sanadera svjedočit će Mladen Bajić, Vinko Čačija, Jerko Rošin, Petar Selem, Božo Biškupić, Marica Glavaš.

Među pozvanim svjedocima su i Ivan Mravak, Josip Protega, Mario Lovrinčević, Vesna Bakran, Niko Bulić, Stjepko Boban, Ivan Mišetić, Bojan Milković, Robert Jukić

U slučaju Fimi media na optuženičkoj klupi zbog izvlačenja više od 70 milijuna kuna iz državnih tvrtki i institucija naći će se HDZ kao prva politička stranka pod kaznenim progonom, zatim njezin bivši čelnik Sanader, bivši dužnosnici stranke - glasnogovornik Ratko Maček, rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević te Nevenka Jurak, vlasnica marketinške agencije "Fimi media" po kojoj je slučaj dobio ime.

Barišić, Pavošević i Jurak priznali su krivnju no nisu se nagodili s USKOK-om kao optuženi Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić, preko čijih tvrtki se, u suradnji s Fimi medijom, također izvlačio novac iz državnih institucija i tvrtki u HDZ-ov crni fond. Lončar Papeš je temeljem nagodbe osuđena na 11, a Dimić na 6 mjeseci zatvora, a zajedno državi moraju vratiti 3,8 milijuna kuna.

>> Sanader: Najlakše je priznati i reći 'rekao mi je Sanader'. Neće gledati taj film

Optužnica u slučaju Fimi media s više od 500 stranica jedna je od najopsežnijih u povijesti hrvatskoga pravosuđa, a riječ je o trećoj optužnici protiv bivšeg premijera. Prve dvije, za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i nezakonito uzimanje provizije u slučaju Ina-MOL, spojene su u jedan optužni akt, a Sanaderu se za te slučajeve već sudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene