Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi pronađeni

Zbog nevremena na Jadranu pet akcija traganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru danas je tijekom dana imala pet akcija traganja od kojih su sve završile sretno.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru još uvijek traga za jedrilicom koju su stanovnici Stanića kod Omiša nešto prije 19 sati vidjeli u olujnom moru. O svemu su obavijestili spasioce, pa je u 19,10 sati brod Lučke kapetanije 'Pojišan' isplovio na more, te još pretražuje širi akvatorij sve do Makarske.

Pročitajte i ovo Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo Arian Najveća organizirana potraga "Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom

>> Cijeli Zadar nakratko ostao bez struje

Dramatično je bilo oko 18,15 sati na brodu na kojem je bilo 70 ljudi, a koji je isplovio iz Milne na Braču. S obzirom da je u to vrijeme na širem splitskom području započelo olujno nevrijem, posada broda je zatražila pomoć. Dvadesetak minuta kasnije brod je sa 70 putnika i članova posade pronađen u valovitom moru i otegljen u luku Milna.

Inače, danas je traganje započelo već u 7 sati kada su se južno od otoka Sestrunja u zadarskom arhipelagu na 12- metarskoj brodici nasukala tri Slovenca. Sva trojica su spašena i prošli su bez ozljeda, a njihovu će brodicu kad se vremenske prilike smire odsukati brod Seahelp.

>> Šestero turista ozlijeđeno u naletu pijavice kod Medulina

Druga je akcija bila na području sjevernog Jadrana oko 13.30 sati. Tamo se jedrilica na kojoj su bila dva njemačka državljana nasukala u uvali Kolovrata na južnoj strani otoka Cresa. Oni prilikom nasukavanja nisu ozbiljnije ozlijeđeni, a oštećeno je kormilo. Dvojica jedriličara su spašeni i odvezeni na kopno, a jedrilica će biti odsukana kad bude ljepše vrijeme.

Rano popodne na području Vignja kod Orebića nestao je na dasci za jedrenje vrlo iskusan surfer, Austrijanac. Iako su ga s gumenjakom po moru tražili pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS), Austrijanac je sam doplivao do uvale Kneža na sjevernoj strani Korčule.

>> Traga se za jedrilicom, gromovi izazvali požare

'Problem u traganju nam predstavlja jaka bura koja puše na sjevernom i olujno jugo na južnom Jadranu. S obzirom na vremensku prognozu još jednom apeliramo na sve da slušaju vremenska izvješća i ne izlaze na more bespotrebno', poručila je u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture glasnogovornica Marina Halužan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene