Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka bez obrazloženja

Damir Polančec izbrisan iz članstva HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Polančec izbrisan je iz članstva HDZ-a zbog nanošenja štete ugledu stranke.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na današnjoj je sjednici jednoglasno donijelo odluku da se Damir Polančec izbriše iz članstva HDZ-a, a sukladno članku 13. stavak 6 Statuta Hrvatske demokratske zajednice zbog nanošenja štete ugledu stranke, stoji u priopćenju stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uručena i promaknuća Svečana akademija povodom Dana pobjede, Krstičević: "Oluja je kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu" Slika nije dostupna 10-mjesečna kazna Polančec od ponedjeljka u zatvoru

Dodatno pojašnjenje o tome zašto je, nakon što mu je zbog postupaka koji su pokrenuti protiv njega članstvo zamrznuto, Polančec iz stranke izbrisan dan prije početka suđenja iz glasnogovorništva stranke nismo mogli dobiti.

Predsjedništvo je danas zasjedalo dulje od tri sata, no ni predsjednica stranke Jadranka Kosor ni članovi Predsjedništva nakon sjednice nisu htjeli davati nikakve izjave za medije.

>> Polančec: 'Osjećam se k'o prodan od braće'

>> DORH traži Polančecov iskaz o Ini!

>> Bebić priznao da se sastao s Polančecom

>> Šuker: Nisam ničim optužio Polančeca

>> Kosor: Polančeca sam hrabrila da govori istinu

Polančec je u HDZ ušao nakon izborne pobjede 2003. Nakon što je uhićen u sklopu USKOK-ove istrage o aferi u Podravci, 30. ožujka suspendiran je sa svih stranačkih dužnosti, a prava i obveze člana HDZ-a stavljena su mu u mirovanje.

Polančec je prekjučer svjedočio pred saborskim istražnim povjerenstvom o okolnostima pod kojima je izmijenjen Inin dioničarski ugovor, odnosno o tome kako je MOL stekao dodatna upravljačka prava u Ini.

Ustvrdio je da je o tijeku pregovora redovito izvještavao Predsjedništvo HDZ-a i ministre u vladi te da ništa nije odlučivao bez njihova odobrenja. Predsjednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor jučer je potvrdila da se prije nekoliko dana srela s Polančecom. (D.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene