Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Policijska država'

Kajin: Bolje da se raspišu prijevremeni izbori ili da se svi iselimo iz Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin izjavio je danas da ukoliko su istiniti medijski napisi kako policija planira u 2015. provesti četrdeset velikih uhićenja, onda je bolje da se ide u prijevremene izbore, jer je to najava da Hrvatska postaje policijska država.

"Bolje je da se raspišu prijevremeni izbori, i to već danas, ili da se svi iselimo iz Hrvatske, jer ovo je najava da Hrvatska postaje policijska država", naglasio je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Dodao je da je to "nešto najstrašnije što se moglo pročitati zadnjih godina u medijima".

Smatra kako je ovime 'zapravo poslana poruka velikim kriminalcima' da do kraja godine mogu raditi što hoće, a da u 2015. slijedi obračun, nakon što valjda, kako kaže, "dovrše akcije i prikriju dokaze".

"Kradu 365 dana u godini, u tri smjene plus prekovremeno, a policija poručuje da je norma za 2014. s Milanom Bandićem ispunjena, dok će 2015. uhapsiti njih četrdeset", izjavio je Kajin, ocijenivši kako se time "hrvatska policija pretvara u stranačku policiju".

"To je devalvacija svakog sudskog postupka, a ako je ova vijest istraživačko novinarstvo, onda je riječ o uvođenju strahovlade", poručio je. Naglasio je da ukoliko su neke istrage već u tijeku, "jedan krak svakako mora ići prema Istri".

Bandić je milo dijete kada se usporedi s političarima u Istri, kaže Kajin, dodavši da će javnost uskoro saznati za pokušaj mita u Istri od milijun eura.

No, tvrdi Kajin, kriminal nad kriminalom je korumpiranje dijela medija i PR agencija, te zaključuje da je najava uhićenja neviđena zloporaba pravosuđa, medija, sudstva i policije.

Ovo se mora zaustaviti, poručio je Kajin, ustvrdivši da ovakvu politizaciju policije, sudstva i medija do sada nismo vidjeli ni u jednoj vladi.

Ovo je politizacija, a jedino što je gore od politizacije policije i sudstva je politizacija medija, a po tome smo u Istri cijelo stoljeće ispred ostalih u Hrvatskoj. Ni za vrijeme Tuđmana, ni za vrijeme Sanadera na ovaj se način preko javnosti nisu slala poruke, što može dovesti u pitanje svaki dosadašnji pravosudni postupak, rekao je na konferenciji za novinare saborski zastupnik Kajin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene