Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni indeks sreće

Dalmatinci najveći politički pesimisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje Nacionalnog indeksa sreće magazina Banka, Hendala i Allianza pokazalo je kako su građani u dalmatinskim gradovima stari od 25 do 44 godine, s primanjima kućanstva između 2500 i 4000 kuna mjesečno, najmanje zadovoljni radom političkih stranaka.

Prije par mjeseci je provedeno i inicijalno istraživanje koje je pokazalo kako je samo 2 posto građana zadovoljno radom političkih stranaka, dok čak 72 posto građana smatra kako stranke ne rade u interesu građana. Naknadno istraživanje provedeno je proteklog mjeseca kako bi se ustanovio demografski profil političkih pesimista.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

Rezultati su pokazali kako su radom političkih stranaka najmanje zadovoljni u Dalmaciji i to građani stari od 25 do 44 godine, s primanjima kućanstva između 2.500 i 4.000 kuna. Isto tako, nezadovoljstvo je izraženije u većim gradskim središtima, a donekle je ohrabrujući podatak kako su mladi do 24 godine manje nezadovoljni od ostalih dobnih skupina.
Logično, najmanje su zadovoljni nezaposleni građani te građani koji žive u kućanstvima s najmanjim prihodima.
Određene komponente Nacionalnog indeksa sreće, fizičko zdravlje građana, zadovoljstvo radnom okolinom i zadovoljstvo pristupom osnovnim potrebama značajno je veće kod onih koji su rad stranaka ocijenili srednjim (3) u odnosu na one koji su potpuno nezadovoljni (1).

Istraživanje je pokazalo i kako porast zadovoljstva radom političkih stranaka prati i značajan porast u zadovoljstvu osobnim razvojem i društvenom okolinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene