Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"čvrsti rokovi"

Dalić požuruje Vjerovničko vijeće Agrokora: "Postizanje nagodbe treba ubrzati"

Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr)
Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministrica gospodarstva Martina Dalić od Vjerovničkog vijeća Agrokora je zatražila da do sredine sljedećeg tjedna usuglase vremenski okvir oko aktivnosti vezanih uz postizanje nagodbe.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić sastala se  s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora, predstavnicom skupine velikih dobavljača, predstavnicima imatelja obveznica iz Knighthead Capital Managementa, predstavnikom skupine osiguranih vjerovnika iz Zagrebačke banke i predstavnicima skupine neosiguranih vjerovnika iz Sberbank of Russia te predstavnicima VTB banke koja ima status promatrača u Privremenom vjerovničkom vijeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši vlasnik Agrokora Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet" Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Novi uzlet Martina Dalić opet plijeni pozornost javnosti, no na najvažnije pitanje tajanstveno šuti

Na sastanku je od članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora zatražila informacije o aktivnostima koje zajedno s izvanrednim povjerenikom i savjetnicima, poduzima kako bi se nagodba među vjerovnicima Agrokora postigla u roku koji predviđa Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Od članova Privremenog vjerovničkog vijeća zatražila je da se do sredine idućeg tjedna usuglase oko čvrstih rokova svih aktivnosti koje su ključne za postizanje nagodbe i o istima obavijeste sve dionike postupka izvanredne uprave u Agrokoru.

„Od Privremenog vjerovničkog vijeća očekujem da učini sve što je potrebno kako bi se prijedlog nagodbe, u najkraćem mogućem roku, dao na glasanje vjerovnicima i postupak izvanredne uprave okončao", kaže Dalić.

Ministrica Dalić Vjerovničkom vijeću predložila je da do sredine idućeg tjedna usuglase "čvrst vremenski raspored vlastitih aktivnosti koje će osigurati taj cilj".

Istaknula je kako je važno ubrzati postizanje "fer, pravedne i uravnotežene nagodbe"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene