Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VJEČITI PRAZNICI

MIROVINA S 30 GODINA Ostavili su sve kako bi mogli putovati do kraja života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostavili su poslove i otišli u mirovinu sa samo 30 godina kako bi putovali svijetom.

Vječiti praznici njihova su stvarnost. Mladi bračni par Jeremy Jacobson i njegova partnerica Winnie Tseng zajedno s godinu dana starim sinom Julianom trenutno se nalaze na plažama pod suncem malezijskog otoka Penang. Prije posljednjeg putovanja obitelj je posjetila Meksiko, Guatemalu, Belize, Ekvador, Tajvan, Japan, Tajland i još mnoga druga mjesta.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

Prije gotovo tri godine ostavili su svoje poslove te počeli putovati. Sva su putovanja popratili objavama na društvenim mrežama, a njihovi profili su uskoro postali veliki hit među zaljubljenicima u putovanja.

Na svojem blogu, kojeg su pokrenuli kada su počeli putovati svijetom, redovito objavljuju savjete kako proći jeftinije kao i koji su najbolji načini za posjetiti neka od najpopularnijih mjesta svijeta bez da čekate u dugim redovima ili plaćate preskupe VIP ulaznice.

U njihovom opisu na blogu stoji kako su oboje odrasli u obiteljima srednjeg staleža, završili su fakultete za koje im je bio potreban studentski kredit, a napisali su i kako su živjeli sasvim normalan, ni po čemu poseban život.

Po završetku fakulteta oboje su se zaposlili, a onda, nakon nekog vremena, odlučili su kako će početi štedjeti. Prodali su kuću, automobil i sve što su mogli te počeli živjeti u malenom apartmanu. Sve poslove koje su morali obavljati trudili su se obaviti ih pješke ili biciklom, a ako je baš bilo nužno, koristili su javni prijevoz. Kuhali su kod kuće, nisu pretjerano odlazili na ručkove, večere ili kave, kupovali su samo ono najnužnije te uskoro počeli štedjeti čak 70% godišnje zarade.

Jednog dana, kada je njihova ušteđevina postala dovoljno velika počeli su investirati. Kažu kako je učenje o investicijama najbolje iskustvo koje su mogli naučiti kroz život. Nakon 10 godina skromnog života i štednje njihov je bankovni račun postao deblji za više milijuna australskih dolara.

Potom su odlučili kako više ne žele raditi te kako je vrijeme da počnu putovati svijetom. Njihova obitelj i prijatelji bili su u šoku kada su im obznanili njihovu odluku.

'Pitali su nas jesmo li dobili na lotu. Čudili su se odakle nam toliki novac', ispričala je za Daily Mail Tseng, te dodala kako su u Meksiku upoznali stariju ženu koja ih je u jednom trenutku upitala kada će im roditelji prestati slati novac.

Tajna njihovih prihoda su dividende koje ostvaruju zahvaljujući pametnim investicijama. To su sva njihova mjesečna primanja, a ona iznose oko 5.500 australijskih dolara, što je iznos nešto veći od 3.500 eura. Na blogu Go Curry Cracker i dalje redovito pišu savjete o štednji i putovanjima. Dok na društvenim mrežama objavljuju fotografije koje ostavljaju bez daha.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene