Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio teme razgovora

Dačić: Sastanak s Milanovićem poseban i važan, ali nije povijesni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na susretu dvojice premijera, prema Dačiću, trebalo bi biti riječi o suradnji po operativnim pitanjima, problemima nastalim tijekom ratova te o približavanju Europskoj uniji.

Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je u utorak da će susret s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem u srijedu biti poseban i važan, ali ne i povijesni jer obje države moraju učiniti korake koji će pridonijeti normaliziranju odnosa nakon najnovijeg zahlađenja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

>> 'Sastanak Milanović-Dačić uvod u novu fazu odnosa Hrvatske i Srbije'

"Ne očekujem da to bude povijesni sastanak po zaključcima, već da ćemo se dogovoriti o daljnjoj suradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tijekom ratova, ali i o našem približavanju Europskoj uniji", rekao je Dačić novinarima u Palači Srbija, gdje će se u srijedu sastati s premijerom Milanovićem.

"Razgovarat ćemo o bilateralnim odnosima, o regionalnoj suradnji. Nakon zahlađenja naših odnosa trebamo učiniti korake k normalizaciji i zato je taj sastanak važan, ali je to samo prvi korak za postavljanje osnova da i naša ministarstva uspješno surađuju", naglasio je predsjednik srbijanske vlade.

Dačić je, odgovorajući na pitanje hoće li se Milanović susresti i s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, rekao da je predviđen samo sastanak dvojice premijera i zajednički ručak dvaju državnih izaslanstava.

Dačić je izbjegao odgovoriti hoće li s Milanovićem razgovarati i o kosovskom pitanju, budući da se premijer Hrvatske ponudio posredovati u dijalogu Beograda i Prištine, sugerirajući da se na sutrašnjem sastanku treba usredotočiti na odnose Srbije i Hrvatske.

"Nemojmo sebi postavljati prevelike zadatke. Prvo riješimo naše odnose, pa onda idemo dalje", rekao je Dačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene