Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju pregovarački tim

Dabro iz Domovinskog pokreta otkrio s kime neće voditi razgovore o sastavljanju Vlade: "Oni ne mogu s nama, nećemo izdati birače"

Aktualno Galerija Josip Dabro i Petra Buljan Josip Dabro i Petra Buljan Foto: DNEVNIK.hr Sastao se Domovinski pokret Sastao se Domovinski pokret Foto: DNEVNIK.hr Josip Dabro, izabrani saborski zastupnik Domovinskog pokreta/glavni tajnik DP-a Josip Dabro, izabrani saborski zastupnik Domovinskog pokreta/glavni tajnik DP-a Foto: DNEVNIK.hr +0 Petra Buljan, novinarka Galerija 1/4 >>
U središnjici Domovinskog pokreta u tijeku je sjednica predsjedništva, a tamo je reporterka Dnevnika Nove TV, Petra Buljan, razgovarala s Josipom Dabrom, izabranim saborskim zastupnikom DP-a i glavnim tajnikom stranke.

Iako je protiv HDZ-a Domovinski pokret svojedobno podnio i kaznenu prijavu - od sutra kreću razgovori o sastavljanju prvo većine - pa onda i vlade.

U središnjici Domovinskog pokreta u tijeku je sjednica predsjedništva, a tamo je reporterka Dnevnika Nove TV, Petra Buljan, razgovarala s Josipom Dabrom, izabranim saborskim zastupnikom DP-a i glavnim tajnikom stranke.

"Ono što je ključno jest to da je Domovinski pokret jedinstven. Brusimo još neke točke našeg programa, a to su: poštivanje nadzora državne grance, ne SDSS-u u Vladi, nulta tolerancija na ilegalan ulazak migranata, dio reatifikacije Istanbulske konvencije... Ispod toga ne idemo", poručio je Dabro i dodao:

"Razgovarali smo danas neformalno s predstavnicima HDZ-a, SDP-a, Mosta. Sutra ćemo sjesti i početi razgovore sa svima osim SDSS-a i Možemo!. Naš pregovarački tim činit će Penava, Radić, Dabro i Barna."

Josip Dabro i Petra Buljan Sastao se Domovinski pokret Foto: DNEVNIK.hr

Na pitanje jesu li spremni podržati ideju parlamentarne većine oporbe koja bi se skupila u Saboru, kazao je sljedeće:

"To je upravo i tema Predsjedništva stranke i rečeno je da ako dođe do rastezanja i odugovlačenja da smo spremni i za izglasavanje saborske većine. Bitno je kazati da nećemo izdati birače, držat ćemo se onoga što smo govorili. Moramo se boriti za nacionalne interese, a nije bitno koja opcija nam je draža".

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. IZ MINUTE U MINUTU Plenković kaže da su oni najbolji izbor. Stigla snažna poruka: "Ogadit će ljudima politiku, a HDZ je tu najmanji problem"

Ponovio je kako SDSS-u nema mjesta u Vladi ako se pita Domovinski pokret. "Svi su dali svoju riječ i obećali da će se držati toga. To su ljudi sa stavom koji su se suprotstavljali i nekim politikama HDZ-a", naglasio je.

Josip Dabro i Petra Buljan Josip Dabro, izabrani saborski zastupnik Domovinskog pokreta/glavni tajnik DP-a Foto: DNEVNIK.hr

Kaže i kako se ne boje da bi ih birači mogli kazniti jer su prije kritizirali HDZ, a sada bi mogli biti partneri u Vladi.

"Zato smo i rekli da SDSS ne može s nama. O tome više ne treba razgovarati." Rekao je i kako neće trgovati foteljama te da još nisu razgovarali o ministarskim pozicijama.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret "Sutra počinju pregovori" Radić: "Nismo tražili ministarstva. HDZ, za razliku od ljevice, ima pregovarački tim". Ćipe o izjavi o Plenkoviću: "Bilo je jedan u noći"

Dodajmo i da je tijekom večeri stigao poziv na sutrašnju konferenciju za medije, na kojoj će Ivan Penava zajedno s kolegama predstaviti izvještaj s Predsjedništva Domovinskog pokreta. Konferencije počinje u 11 sati, pratite ju na portalu DNEVNIK.hr. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene