Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filmski scenarij

Zagreb: Cyber kriminalom zaradili 1,8 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peteročlana skupina nedavno je u Zagrebu izvela računalnu prijevaru, gdje je u nekoliko ilegalnih transakcija prebacila novac s računa jedne tvrtke na privatne račune.

Iako tvrde da je u prijevari sudjelovalo pet osoba tužiteljstvo je objavilo da su im dva člana skupine nepoznata, dok je dvoje u bijegu. Prebacili su čak 1,8 milijuna kuna.
    
Jedinom dostupnom osumnjičenom, 20-godišnjem cyber kriminalcu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na druge sudionike, dok je protiv dvoje poznatih ali nedostupnih, među kojima je i jedna žena, zatvor određen i zbog bijega.
    
Među trojkom protiv koje je određen istražni zatvor je i 31-godišnja Hrvatica te 22-godišnji državljanin susjedne Bosne i Hercegovine za kojega tvrde da je oranizator skupine.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

>>Cyber kriminal: Pljačkaši banaka oružje su zamijenili tipkovnicama!
    

Tužiteljstvo skupinu tereti da su 5. rujna izmijenili podatke računalnog sustava te obavili više novčanih transakcija kojima su s bankarskog računa jednog trgovačkog društva, prebacili milijunski iznos na svoje, ranije otvorene račune. Nije poznato je li policija pronašla novac kojeg su ukrali.
    
Za kazneno djelo računalne prijevare sa znatnom materijalnom štetom zakon predviđa kaznu od jedne do osam godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene