Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvajmo ih, pazimo ih

Evo koga će policija od ponedjeljka posebno kažnjavati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje nova školska godina! Policija vozače poziva na pojačan oprez. Nadzirat će se ulice i raskrižja u blizini škola. Kažnjavat će se svi oni koji nesavjesnim ponašanjem u prometu ugrožavaju školarce. Policijski će službenici obilaziti i škole te najmlađe upozoravati na potencijalne opasnosti koje ih čekaju na cesti.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar uputio je učenicima, nastavnicima i roditeljima poruku u povodu početka nove školske godine u kojoj ističe kako vjeruje da će se, pred novim izazovima i promjenama, svi međusobno podupirati u njihovoj provedbi.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Slika nije dostupna Na cestama će biti 36.000 prvašića Školarci se vraćaju u promet: "Vodite računa da djeca ne znaju prometne propise"

"Dragi učenici, poštovani učitelji i nastavnici, u ponedjeljak počinje nova školska godina. Pred nama su novi izazovi i promjene u čijoj će provedbi, vjerujem, ovo ministarstvo imati podršku učenika, njihovih roditelja, učitelja, nastavnika i ravnatelja škola, kao što će i svi oni imati svu moguću podršku ministarstva", stoji u poruci ministra Mornara.

Ministar je poželio svim učenicima da im školski trenutci proteknu u veselju, međusobnom uvažavanju i prijateljstvu te da, spoznavši važnost obrazovanja kao temelja uspješne budućnosti, kako osobne tako i društva u cjelini, marljivo i odgovorno ispunjavaju školske obveze.

Nastavnike je ministar Mornar pak zamolio da, unatoč teškim vremenima, svoj posao nastave raditi samoprijegorno, odgovorno i s ljubavlju, kao što su to radili oduvijek.

Posebnu dobrodošlicu izrazio je prvašićima koji će u ponedjeljak, 8. rujna, prvi put sjesti u školske klupe. Ministar Mornar zamolio je prvašiće da posebnu pažnju posvete ponašanju u prometu, a ostale sudionike prometa pozvao je na poseban oprez.

Bandić: Vozači i djeco - budite oprezniji u prometu!

U povodu početka školske godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je apelirao na vozače da budu još oprezniji, a djecu zamolio da budu pažljiva u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice.

"Uz želju za sretnim školskim danima i što više dobrih ocjena, molim vas da budete posebno oprezni u prometu. Vaša sigurnost i zdravlje na prvom su nam mjestu, a vaša budućnost i znanja koja ćete steći neprocjenjiva su nam vrijednost", poručio je Bandić školarcima.

U ponedjeljak, 8. rujna, s prvim danom škole, zagrebačkom prometu pridružuje se i 7810 prvašića pa je Bandić pozvao vozače da ne žure i da daju prednost školarcima, a roditelje da pripreme svoje dijete za put od kuće do škole.

Podsjetio je da će zagrebačke osnovnoškolce u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici te da će ih ove školske godine dobiti i srednjoškolci iz obitelji s troje i više djece, dok će od slijedeće školske godine besplatne udžbenike imati svi zagrebački srednjoškolci. Učenicima i studentima, čije obitelji to nisu u mogućnosti, Grad Zagreb i dalje financira javni prijevoz.

Gradonačelnik Zagreba pohvalio se i da su u Zagrebu do ove školske godine izgrađene čak četiri nove, suvremeno opremljene škole i to na Kajzerici, u Iveru i u Sopnici Jelkovec, a temeljito je obnovljena osnovna škola Pavleka Miškine na Črnomercu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene