Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak bliske suradnice

'Između ministrice Opačić i mene trebalo je više suglasnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Vlade u srijedu dužnosti bi trebala biti razriješena Jasna Ćurković Kelava, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić.

Ćurković Kelava vratit će se na mjesto ravnateljice Dječjeg doma u Nazorovoj, fukciji koju je obnašala godinama, piše Večernji list. Kao razloge odlaska navela je to što je dio svojih ciljeva realizirala ili su pri kraju realizacije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) ''Paziti koga stavljamo na liste'' Mnogi kao da su samo u prolazu: U ovom sazivu Sabora vlada prava najezda transfera, a politički se dres najlakše skida Ustaška zastava (Foto: Dnevnik.hr) Sporni pozdrav Zoran Milanović: Za dom spremni je službeni pozdrav zločinačke organizacije

>> Opačić na tribini otkrila što želi postići novim Obiteljskim zakonom

Ćurković Kelava je navela da su iz Uprave za socijalnu politiku i podršku, najveće Uprave Ministarstva, kojoj je ona na čelu već 18 mjeseci, izašli ili su u pripremi važni zakoni i dokumenti vezani uz poboljšanje sustava nacionalne skrbi, obiteljske politike i zaštite interesa djece i dječjih prava te izvaninstitucinalne skrbi o djeci, pogotovo onoj bez roditeljske skrbi.

'Veliku odgovornost nisu pratile stvarne ovlasti i podrška'

Kelava je progovirila i o drugim stvarima. 'Za realizaciju drugih ciljeva bio bi potreban veći stupanj suglasnosti između ministrice Opačić i mene. Moja stajališta oko organizacije rada u ministarstvu, načinu komunikacije i vođenja sustava, reformskih procesa, prioriteta i kadrovskih rješenja umnogome su različita od aktualnih procesa u MSPM-u i sustavu. Ako na njih ne mogu utjecati, procjenjujem da ću biti korisnija ondje gdje sama organiziram svoj rad i sa svojim timom postižem dobre rezultate', rekla je Ćurković Kelava dodajući i da je po natječaju, i uz suglasnost ministrice, imenovana ravnateljicom Dječjeg doma Zagreb za idući četverogodišnji mandat.

'Veliku odgovornost upravljanja sustavom u mom slučaju nisu pratile i stvarne ovlasti i podrška, a time ni mogućnosti da se učini nešto više' izjavila je Kelava izrazivši zadovoljstvo što je tijekom 18 mjeseci, koliko je bila na funkciji, sudjelovala u osnivanju posebnog ministarstva za socijalnu skrb, dugo čekanog u sustavu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene