Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka pregled magnetskom rezonancijom

Curica s tumorom na pregled može za 11 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvogodišnjakinja iz jednog mjesta pokraj Zadra koja boluje od tumora na mozgu moći će na pregled magnetskom rezonancijom u zadarskoj Općoj bolnici tek za 11 mjeseci.

To tvrdi majka djevojčice koja je htjela ostati anonimna i koja se šokirala kad su joj na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice jučer ujutro rekli da će dijete na pregled moći tek potkraj studenoga uz obrazloženje da su do 22. studenoga svi termini za pretragu zauzeti, piše Večernji list. Djevojčica je imala tri teške operacije glave i sve češće ima epileptičke napadaje.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

'Na posljednjoj kontroli kod liječnika u Zagrebu, koji je bio prije pola godine, rekli su nam da se moramo javiti za šest mjeseci, odnosno najkasnije za godinu dana, ali po preporuci pedijatra iz zadarske Opće bolnice. To znači da najkasnije do lipnja moramo obaviti nove preglede koji podrazumijevaju i magnetsku rezonanciju jer ćemo u protivnom izgubiti pravo na liječenje u Zagrebu', rekla je majka bolesne djevojčice i dodala da su joj na šalterima zadarske bolnice kazali da nemaju ranijih termina za tu pretragu.

Ravnatelj zadarske bolnice Dario Nakić poručio je da u ovakvim slučajevima roditelj mora doći s djetetom k pedijatru koji će ocijeniti je li riječ o hitnom slučaju te zadržati dijete i odrediti hitan termin pregleda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene