Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čuhnil: S Milanovićem smo razgovarali načelno o našem dokumentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine Zdenka Čuhnil rekla je danas da je sedmero izabranih zastupnika nacionalnih manjina danas sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem razgovaralo načelno o zajedničkom dokumentu predstavnika manjina.

Čuhnil je rekla da su Milanovića danas samo načelno upoznali sa svojim zajedničkim dokumentom "Sporazumom zastupnika nacionalnih manjina" i njegovim točkama, te da s njime nisu pregovarali o pojedinim točkama tog dokumenta.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Slika nije dostupna Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV Ekskluzivno: Priznajem da smo neke stvari trebali učiniti prije

Čuhnil je također rekla da je i HDZ upoznat sa svim točkama tog dokumenta, te da će i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu doći predstaviti svoj dokument, ako ih on pozove.

Upitana što će zastupnici nacionalnih manjina na drugom krugu konzultacija reći predsjedniku Republike Stjepana Mesiću, Čuhnil je odgovorila da će o tome sedmero izabranih zastupnika nacionalnih manjina sutra donijeti odluku. 

- Vjerojatno ćemo predsjednika Mesića upoznat sa svojim dokumentom i ništa drugo, rekla je Čuhnil.

U zajedničkom dokumentu "Sporazumu zastupnika nacionalnih manjina" nacionalne manjine traže dvostruko pravo glasa (dopunski glas za biranje svog zastupnika), rješavanje pitanja dvojezičnosti, zapošljavanje nacionalnih manjina u strukturama državnih tijela i javnih službi sukladno Zakonu, te regionalni, ekonomski i socijalni razvoj područja u kojima manjine žive. Zastupnici nacionalnih manjina
traže i jačanje institucije vijeća nacionalnih manjina i financiranje rada tih vijeća na državnoj razini, rekla je zastupnica Čeha i Slovaka Zdenka Čuhnil.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene