Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čučić selektivno informira javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica bivše supruge Ljubomira Čučića Višnja Drenški Lasan rekla je da bivši hrvatski diplomat selektivno informira javnost kad tvrdi da ne može vidjeti svoju djecu, koja su po odluci francuskog suda povjerena privremeno majci.

Odvjetnica je rekla da bi Čučić mogao vidjeti djecu, ali se prvo mora javiti francuskim vlastima kako bi se vještačenjem utvrdilo štete li djeci kontakti s ocem i u kojim uvjetima bi se kontakti održavali.

Pročitajte i ovo Plaćanje alimentacije - 6 Dosta je bilo Država je smislila rješenje za sve one roditelje koji ne plaćaju alimentaciju za djecu Kaja Kallas Ima ih još Rusija izdala tjeralicu za estonskom premijerkom: "Ovo je samo početak"

Naime, Obiteljski sud u Rheimsu u Francuskoj privremeno je Čučiću oduzeo roditeljska prava i pravo na kontakte s djecom, a odluka o vraćanju tih prava uslijedit će nakon što se nad njim provede psihijatrijsko vještačenje.

Drenški Lasan, odvjetnica Magali Boers drži kako Čučić ne želi otići u Francusku jer bi bio pritvoren, budući da je za njim raspisana tjeralica.

Sud u Rheimsu Čučića je kaznio na šest mjeseci zatvora uvjetno na pet godina i novčanom kaznom od 1500 eura jer je bez dozvole i znanja majke odveo djecu u Hrvatsku te zbog ne plaćanja alimentacije u iznosu od 160 eura za obje kćeri.

Odvjetnica ističe da koliko joj je poznato Čučić nije otišao u Francusku niti se podvrgao vještačenju već pokušava izigrati sustav. Kaže da Čučić preko svog bloga 'saralara', nastavlja iznositi laži o bivšoj supruzi da je psihički nestabilna te da kod djece zatomljuje hrvatsko nacionalno biće.

Čučić je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog nasilja u obitelji, no poziv da se javi na izvršenje kazne vratio se sudu kao ne uručen.

Sudac na zagrebačkom Županijskom sudu Zdravko Jambrović rekao je da je sud zaprimio nalog o izvršenju zatvorske kazne Čučiću, a sada se provjerava gdje Čučić živi o čemu će ovisiti hoće li sud u Zagrebu ili Petrinji biti nadležan za postupak izvršavanja zatvorske kazne. Naime, Čučić ima prijavljeno prebivalište u Petrinji, a sud raspolaže informacijom da stanuje u Zagrebu, rekao je Jambrović.

Čučić tvrdi da su svi krivi za to što su djeca odvedena u Francusku, od Centra za socijalnu skrb do medija, a kaznene prijave podnio je protiv ravnatelja policije Marjana Benka i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Vodi i više postupaka, među kojima i postupak za dodjelu djece te za poništenje razvoda braka.

Jedan od njegovih odvjetnika Mario Gerstner, koji ga zastupa u slučaju zbog otmice djece u Sisku rekao je da se s Čučićem nije čuo nekoliko dana, ali nema saznanja o postupcima koji se vode u Francuskoj. Dodao da je da je njegova stranka u više navrata odlazila u Francusku i htjela uspostaviti kontakt s djecom, ali mu je to bivša supruga onemogućila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene