Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gube potporu

CROBAROMETAR Popularnost im pada: Građani rekli svoje o političarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redovito istraživanje CROBAROMETAR DNEVNIK NOVE TV donosi najnovije podatke o popularnosti hrvatskih političara.

Političari na kraju 2016. ne mogu biti zadovoljni, sve su manje popularni među građanima. Donosi to DNEVNIK NOVE TV u redovitom CROBAROMETRU.

Predsjednica, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora sve manje popularni

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Predsjednica Republike među građanima i dalje ima najviše onih koji o njoj imaju pozitivan dojam, njih 61 posto. Negativan dojam o predsjednici ima 32 posto ispitanika. Premijer Plenković godinu završava s činjenicom da o njemu 56 posto građana ima pozitivan dojam, a negativan njih 31. O Boži Petrovu 47 posto građana ima negativan dojam, a pozitivan dojam ima njih 41 posto. Davor Bernardić kao šef oporbe prvi je put testiran među biračima i o njemu građani imaju podijeljeno mišljenje. 38 posto tako ima negativan dojam, a 37 posto pozitivan.



I predsjednica, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora u ovom mjesecu počeli su gubiti potporu.

Premijer Plenković ipak bolji od prethodnika

Premijer Plenković može računati na 56 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam. U istom vremenu, veljači 2012. o Zoranu Milanoviću pozitivan dojam imalo je 48 posto građana, a u veljači 2008. o Ivi Sanaderu njih 39 posto.

Predsjednik bolji od Predsjednice

Predsjednica je nazovimo to "najpopularnija" u Hrvatskoj, ali njezin prethodnik Ivo Josipović u istom razdoblju mandata, odnosno u prosincu 2011., bio je bolji. O njemu je pozitivan dojam imalo 80 posto birača.

Građani daju podršku radu Predsjednice, ali...

Većina građana, njih 54 posto, daje podršku radu predsjednice, a njih 34 posto ne odobrava ga dok njih 12 posto ne zna.

Predsjednica može biti djelomično zadovoljna, ali pogleda li trendove, već treći mjesec među biračima pada potpora njezinu radu, a raste broj onih koji su nezadovoljni.



NAPOMENA

Terensko istraživanje provela je agencija IPSOS između 1. i 18. u mjesecu. Podaci se prikupljaju na uzorku od 968 punoljetnih građana Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene