427908
427908
427908
427908
427908

Koliko građana ima pozivan dojam o Predsjednici, koji su najveći problemi u zemlji

  • , 26.02.2016., 19:42
  • Autor:
  • komentara

Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za veljaču 2016. koji je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. veljače. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 973 punoljetna građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

 
 
 
 
Crobarometar (Video: Dnevnik Nove TV)
Crobarometar (Video: Dnevnik Nove TV)

U današnjem Dnevniku Nove TV donosimo preostale rezultate istraživanja Crobarometar, a koji se odnose na dojam građana o političarima u zemlji, dojam kako radi Predsjednica te koji su problemi u državi.


DOJAM GRAĐANA O POLITIČARIMA

O predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, 65% građana ima pozitivan dojam, dok je negativan utisak o Predsjednici zabilježen kod 30% građana.

Za premijera Tihomira Oreškovića 59% građana ima pozitivan dojam, a 27% njih negativan, za razliku od bivšeg premijera Zorana Milanovića o kojem 59% građana ima negativan dojam odnosno 35% građana pozitivan dojam.

O Ivanu Sinčiću iz Živog zida, 50% građana ima pozitivan dojam, a 38% negativan dojam, dok o Milanu Bandiću 47% njih ima pozitivan dojam odnosno 45% negativan dojam. Utisak za potpredsjednika Vlade RH Božu Petrova, je kod 46% građana pozitivan, a negativan kod 42% građana.

Za prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, 25% građana ima pozitivan dojam, a čak 70% negativan dojam. O Predsjedniku Sabora, Željku Reineru, 40% građana ima pozitivan dojam, dok 42% ima negativan dojam. Pozitivan dojam od 36% zabilježen je kod Vesne Pusić, a negativan dojam građana za nju je 56%. O Stipi Petrini, 29% građana ima pozitivan dojam, a 41% negativan dojam, dok o Dragi Prgometu 26% građana misli pozitivno, kao i o Radimiru Čačiću, Nansi Tireli, a o Silvanu Hrelji 25%. O Prgometu pak 51% građana ima negativan dojam, a o Čačiću 64% njih dok je za Nansi Tireli taj postotak 31%, a za Silvana Hrelju negativan dojam ima 40% građana. O Darinku Kosoru, pozitivno misli 23% građana te negativno 51% građana, a o Borisu Miletiću pak pozitivno misli 20% građana, a negativno njih 28%. Sljedeći je Branko Hrg sa 17% pozitivnog dojma odnosno 41% negativnog, zatim Ivan Tepeš o kojem 14% građana ima pozitivan dojam, a 43% njih negativan dojam. Za Dragana Vulina 12% građana ima pozitivan dojam, a 32% negativan, dok za Milivoja Špiku njih 9% misli pozitivno odnosno 29% negativno. O Ladislavu Ilčiću 8% građana ima pozitivan dojam, 31% negativan, dok o Vojislavu Stanimiroviću pozitivno misli 7% građana, a negativno 55%.


PODRŠKA RADU PREDSJEDNICE

U ovom trenutku rad predsjednice odobrava 57% građana, dok odluke i poteze Predsjednice ne odobrava 36% građana, a njih 7,1% ne zna odgovor na ovo pitanje.


KOJI SU NAJVEĆI PROBLEMI U ZEMLJI?

Najveći problemi u državi kojima bi se trebala pozabaviti Vlada RH, za građane su nezaposlenost (91%), gospodarsko ekonomska situacija (66%) i siromaštvo (43%). Slijede korupcija i kriminal na visokoj razini (39%), nezadovoljavajući životni standard (36%), vanjski dug i prezaduženost zemlje (32%) te loši političari i loša vlast (29%).

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se