Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko ne odlazi zbog stila'

I nakon optužbi Holy da ju je Čačić napao, Milanović ga brani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na press konferenciji nakon zatvaranja 7. Croatia summita, Milanović je ponovno odgovarao na pitanja o Čačiću i Holy.

Nakon zatvaranja summita održana je press konferencija. Očekivano, premijer je ponovno bio upitan o navodnim Čačićevim prijetnjama Mireli Holy. 'To nije uobičajeno pogotovo s tako velikim zakašnjenjem od 4 mjeseca. Tome su navodno bili svjedoci i neki moji suradnici. Ali to nije način. Nitko iz moje Vlade neće otići zbog stila nego samo zbog rezultata. Pa tako i ja', ponovio je Milanović. 'Mi smo dobili mandat na četiri godine. Možemo trajati duže, ali i kraće. Ali pritiscima se neće podavati nego ću im odolijevati. Možda će neki na ove moje riječi gledati s podsmjehom, ali to sam ja i to smo mi', dodao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

>> Milanović: Ne želimo biti regionalni lider, nego aktivan član

Naglasio je i kako je resor bivše ministrice Holy imao veću autonomiju od Čačićevog. 'Holy je imala veću autonomiju od Čačića. Puno više puta sam s njim pregovarao oko rješenja nego s Holy. Stvar je povjerenja', rekao je Milanović.

Premijer je bio upitan i o Pelješkom mostu. 'Mora se riješiti pitanje povezivanja Dubrovnika i Pelješca sa sjevernim dijelom županije i na tome radimo i to vrlo aktivno. Za to imamo i odobrenje Europske Komisije. Mi radimo na tome da problem s BiH prestane biti problem. Mi ljudima nismo obećavali bajke prije izbora. Bio sam sretan kad sam vidio rezultate izbora na nekim dijelovima Pelješca, čime sam vidio da imam posla s razumnim ljudima', rekao je premijer.

'Hidrocentrala Dubrovnik 2 od vece je energetske važnosti od Omble. A što se tiče Omble, izgradnja ce ići dalje, kao što je rekao potpredsjednik Čačić, ali čim donesemo odluku da ili ne. Postoje razlozi za i protiv i ekonomski i ekološki. A tome se mora pitati i BiH budući da se elektrana nalazi na granici', komentirao je premijer i slučaj Ombla.

Novinari su ga upitali i o situaciji u Srbiji, te o dolasku Borisa Tadića i njegovom rukovanju s Hasimom Thaqijem.

'Srbija će imati onu Vladu koju ona odabere u to se mi nemamo nikakvo pravo miješati. Gospodina Tadića sam ja osobno pozvao, on je predsjednik velike srbijanske stranke. Rukovanje gospodina Tadića i Thaqija je jedna jako dobra stvar. To s malim zakašnjenjem predstavlja nešto jako dobro. Vjerujemo da ćemo sljedećih godina biti domaćini i jednima i drugima', optimističan je Milanović.

>> Pomoćnik američke državne tajnice: Hrvatska je istinski lider u regiji

U Dubrovnik je stigao i pomoćnik američke državne tajnice Philip Gordon, koji je izjavio kako je 'Hrvatska istinski lider u regiji'. Premijer je događanje u Dubrovniku ocijenio pozitivnim.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene