Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je politički skandal'

Kosor: Kredit Čačićevom Coningu pokazuje kako će vladati Kukuriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor je zatražila od Croatie osiguranja izvještaj o kreditu koji je, netom prije izbora, dobila tvrtka Čačićeve supruge iako nema visoke kreditne ocjene.

Dva dana prije nego što je slavio pobjedu u izbornoj noći, tvrtka Coning, supruge Radimira Čačića dobila kredit od 4 milijuna kuna u Kroacija osiguranju.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

Kamata 7 umjesto 10 posto i to unatoč lošoj kreditnoj sposobnosti tvrtke. U Croatija osiguranju štite se poslovnom tajnom.

'Vama za informaciju možemo reći kako se u ovom, kao i u svim drugim slučajevima, Croatia osiguranje ponašala profesionalno i stručno, te da je ovdje riječ isključivo o poslovnom odnosu dvaju gospodarskih subjekata. Poštivane su sve procedure i odluke suglasne poslovnoj praksi i internim aktima Croatia osiguranja, kao i svi zakonski propisi. Croatia osiguranje nije niti u jednom dijelu narušila interese tvrtke, propisanu proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava, koji su osigurani bankovnom garancijom', odgovorili su iz Croatia osiguranj

Varaždinska građevinska tvrtka priznaje kamatu od 7 posto, no kažu: sve je išlo uobičajenim putem.

'Kao osiguranje kredita Coning je dao bankovnu garanciju svoje poslovne banke, a kao pokriće za tu garanciju dana je hipoteka na novi Coningov hotel u Trakoščanu. Poslovna banka odobrila je iznos ove garancije u okviru već postojećeg kreditnog aranžmana.

Radimir Čačić, koji je vlasničke udjele Coninga prenio na odvjetnički ured još 2000. na pozive ne odgovara.

Kosor: To je politički skandal

No, buduća šefica oporbe, kaže, to je politički skandal i traži izvještaj Croatia osiguranja. Najavljuje i nove poteze, no kaže, zasad je prerano.

'Svakako se radi o potvrdi, o načinu na koji Kukuriku koalicija misli vladati Hrvatskom, prema dvostrukim mjerilima. Jedna trebaju vrijediti za njih, a druga za sve ostale. To je dakako politički skandal', rekla je Jadranka Kosor.

Ako je u kreditu nešto sporno, onda je to svakako na adresi Kroacija osiguranja.

Ta je kuća najprije lošim ocijenila kreditnu sposobnost Coninga, a potom se , kratko prije izbora, predomislila. Jedino je pitanje zašto?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene