Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nedovoljnog kapaciteta

Croatia Airlines unajmljuje zrakoplov slovenskog prijevoznika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema informacijama raspoloživim unutar nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa, zbog kašnjenja isporuke naručenih zrakoplova Dash 8 - Q400, Croatia Airlines će za sezonu 2009. morati unajmiti dodatni zrakoplovni kapacitet.

Naši izvori tvrde da je unutar kompanije odlučeno da se u najam uzme zrakoplov CRJ900 slovenskog nacionalnog prijevoznika Airwaysa, koji bi svakodnevno letio na linijama i pod oznakom Croatia Airlinesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na letovima Croatie Airlines - nude strana vina Croatia Airlines promovira strane proizvode Slika nije dostupna Nema stradalih U zrakoplov CA u jednom danu dvaput udario grom

Treba napomenuti da su u Hrvatskoj registrirana još dva prijevoznika koji nude ovakvu uslugu prijevoza: Dubrovnik Airline i Trade Air, koji zajedno na raspolaganju imaju sedam zrakoplova sa oko tisuću raspoloživih putničkih sjedala i zapošljavaju oko 300 ljudi.

Naši izvori tvrde da je potpuno nelogično da se ovakvi poslovi nude slovenskom nacionalnom prijevozniku i direktnoj konkurenciji Croatia Airlinesa u regiji, bez obzira na zajedničko članstvo u Star Alliance grupi. Upozorava se da bi tako Hrvatska kroz Croatia Airlines, koja je većinski u državnom vlasništvu i koja prima subvencije za određene linije,financirala stranog prijevoznika i državnu blagajnu Slovenije, i to iznosima koji su reda veličine nekoliko milijuna eura.

Croatia Airlines je naručila četiri zrakoplova Dash 8-Q400 od kanadskog Bombardier Aerospacea, a već su isporučena dva zrakoplova. Preostala dva su trebala doći na proljeće ove godine ali će se kasniti s njihovom isporukom. Riječ je o jednom od najsuvremenijih turboprop zrakoplova, sa 76 sjedala i doletom od 1362 milje. 

Croatia Airlines: Još nismo donijeli odluku od koga ćemo unajmiti zrakoplov

U Croatia Airlines su nam rekli kaki im nije jasno odakle su se u javnosti pojavile informacije o tome kako je menadžment Croatia Airlinesa već donio odluku da će se ove godine unajmiti zrakoplovi slovenskog prijevoznika Adria Airwaysa te kažu da pojava takvih glasina može negativno utjecati na poslovanje Croatia Airlinesa. 

'Croatia Airlines u ovoj godini planira uključiti u flotu još dva nova zrakoplova Dash8-Q400. Hoće li se unajmiti i dodatni kapaciteti - i od koga - ovisit će o tržišnoj potražnji. Odabrat će se, prema relevantnim parametrima, najpovoljnija ponuda za tvrtku, sukladno pozitivnoj zakonskoj regulativi', poručuju iz glasnogovorništva Croatie Airlines.

Croatia Airlines očekuje kako će se poslovanje i u 2009. godini odvijati u uvjetima snažne tržišne konkurencije, osobito u međunarodnome redovitom prometu te će se prilagođavati najaktualnijim tržišnim zahtjevima, odnosno potrebama putnika u civilnome zračnom prijevozu, poručuju iz našeg najvećeg zračnog prijevoznika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene