Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stjuardese za 'Provjereno':

'Čovjek se treba boriti za sebe i svoja radne uvjete!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O njima vladaju predrasude. Da su preplaćene, da ništa ne rade, da su manekenke sa SSS. No takvo smo očito društvo, tvrdi Tamara Herceg –jedna od stjuardesa koja danima štrajka.

Stjuardesa Tamara Herceg za 'Provjereno' je ispričala:

Pročitajte i ovo Provjereno: Matej Pešut i Danka Derifaj, reporterka Provjerenog Javno je (ne)bitno "Ravnatelj na službenom putu": Reporterka Provjerenog razotkrila bezočnu laž Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar"

'Čovjek za svoj rad mora biti plaćen i nije dovoljno samo to što dolazi na posao i što ima tu sreću, filaju nas s nekim rečenicama, mislima i mantrama tipa budite sretni jer eto koliko ljudi ne radi. Samo zato što je to danas tako kod nas, ne znači da se čovjek ne treba boriti za bolje sutra, za sebe, svoje radne uvjete, za svoju plaću!'

>>'Radimo i od 3 ujutro i od 21 navečer, danima ne vidimo obitelj, zar je nas 200 krivo za propast CA?'

Štrajk stjuardesa i pilota Croatia Airlines koji traje od utorka nije samo zbog plaća. Premda su one ni blizu onome što uprava navodi. Naime, prosječna plaća kabinskog osoblja prema izračunu Croatia Airlinesa je nešto manja od 9500 kuna. No to je prosjek. Tanja Mirić, stjuardesa je 11 godina. Na ovu svotu odmahuje rukom. I tvrdi :'Dajte mi papir, odmah bi potpisala. Ja nemam ni pola od toga!'

Ministar najavljuje- ili dogovor ili stečaj

A dogovor podrazumijeva odustajanje od svojih prava. Kabinsko osoblje štrajka već četvrti dan i tvrde kako nisu odgovorni za loše poteze Uprave, koja priznaje - trošilo se više nego što se imalo. Pitanje je – tko je trošio, na što i je li moguće da spas tvrtke koja je bila uzor među državnim kompanijama, ovisi o rezanju. I to kao uvijek –plaća radnika koji čine okosnicu tvrtke.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene