Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključni podaci

Coca-Cola objavila zapisnik koji otkriva osam dana drame: Što se sve događalo iza zatvorenih vrata

Upravna zgrada i punionica Coca Cole
Upravna zgrada i punionica Coca Cole Foto: Vanesa Pandzic/Cropix
Coca-Cola je objavila zapisnik Državnog inspektorata koji otkriva ključne podatke o tome što se događalo tijekom osam dana.

Nakon što je posljednja analiza Državnog inspektorata otklonila svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost Coca-Colinih proizvoda, oglasili su se iz spomenute tvrtke priopćenjem:  

"Serija Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, 330 ml, serije trajnosti 12. 2023. L17, povezana sa slučajem u Rijeci, bila je povučena s tržišta 8. studenoga 2023. godine slijedom zahtjeva Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Nakon provedene analize sada je potvrđena zdravstvena ispravnost te serije", poručili su iz Coca-Cole HBC Hrvatska te dodali da nastavljaju "s potpunom transparentnošću surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom istrage jednog izoliranog slučaja u Rijeci".

Također su kasnije objavili i zapisnik Državnog inspektorata koji otkriva ključne podatke o tome što se događalo tijekom osam dana drame, nakon što se pojavila sumnja u trovanje spomenutim pićem, što se na kraju pokazalo netočnim. 

Pročitajte i ovo Prosvjed na Akademiji - 1 Provjereno otkriva Kontroverzni profesor s Akademije vraća se na nastavu: "Dekan je samo rekao da bih ja trebala smanjiti svoj glas"

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku Iza izraelske brige za palestinske civile skriva se drugi plan? "Šaljemo letke, zovemo ih na mobitele i govorimo im da odu. I mnogi su otišli"

Sve je započelo 8. studenog kad je Državni inspektorat ušao u Coca-Colu i naredio povlačenje iz prodaje cijele serije Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar zbog spornog slučaja jedne konzumacije u kafiću u Rijeci.

Upravna zgrada i punionica Coca Cole Zapisnik (Foto: Coca Cola)

Upravna zgrada i punionica Coca Cole Zapisnik (Foto: Coca Cola)

Rok za izvršenje mjera bio je odmah te je trajao dok se službenim analizama ne utvrdi ispravnost ostatka serije.

Iz zapisnika se također vidi da su 14. studenog inspekciju izvijestili da su u sedam dana obišli 604 direktna kupca, dodatno su obišli ostalog 3831 kupca te su cijelu količinu od 3623 komada boca zatečenih na tržištu vratili na skladište.

Iz zapisnika se sada doznaje i da je sporna boca iz kafića u Rijeci bila iz serije koja je proizvedena 17. ožujka u Coca-Coli Austrija, iz koje je u Hrvatsku ukupno distribuirano 300.940 komada. Cijela ta serija bila je u prometu na hrvatskom tržištu te je prema analizi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrđeno da je ispravna.

Pročitajte i ovo Mobitel u ruci Bitka za sigurnost Lančane poruke, milijunske ponude prinčeva i dalekih rođaka: Raste broj računalnih prijevara, pogledajte kako se zaštititi

Pročitajte i ovo Kućne solarne elektrane - 3 Win-win situacija Prazne uplatnice za grijanje? I to je moguće: Europska unija daje novac za solarne panele

Na kraju, kako je i izvijestio MUP priopćenjem 9. studenoga, u zapisniku stoji da se Rijeci dogodio izolirani slučaj oštećene osobe koja je popila tekućinu za koju je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatoj vodenoj otopini pH 13,6, što dokazuje da nije niti konzumirala Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, 330 ml, serije trajnosti 12. 2023. L17.

U zapisniku se zaključuje kako nema elemenata za daljnje vođenje postupka jer je dokazano da se ostatak serije Romerquelle Emotion smatra zdravstveno ispravnim.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene