Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon konzultacija u Zagrebu

Ministar neumoljiv: Više ne možemo dati jer bi bankrotirali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nećemo podleći pritiscima jer bi to dovelo do rušenja proračuna', poručio je.

Ministar Petar Čobanković je poručio na novinskoj konferenciji u svom ministarstvu da i dalje ostaje pri posljednjoj ponudi koju je stavio na stol pred seljake. Ukoliko poljoprivrednici nastave sa masovnim prosvjedima, on je i dalje spreman razgovarati s njima ali da je ova ponuda uistinu maksimum maksimuma.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Slika nije dostupna Seljaci su ogorčeni VIDEO Razbuktala se seljačka buna: Bilo je krvi i uhićenja

>> Prekid pregovora: Čobanković se vraća u Zagreb tražiti novce!

'Nećemo podleći pritiscima seljaka jer bi to moglo dovesti do rušenja proračuna, a to bi i značilo bankrot Hrvatske', poručio je poljoprivrednicima i svekolikoj javnosti.

Vlada u konačnici nudi 60 posto isplate poticaja u novcu te mogućnost nabavke repromaterijala u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna, ili 600 kuna po hektaru, što je dodatnih 22% poticaja. Seljaci žele da ovaj iznos u repromaterijalu bude 40, a ne 22 posto.

Čobanković je rekao da mu je žao što su poljoprivrednici još uvijek u prosvjedu te ima dojam da nisu svi upoznati s onim što nudi Vlada. A taj model koji nudi usklađen je s premijerkom Kosor i ministrom Šukerom i unatoč svim ultimatumima, tvrdi Čobanković, jedini je mogući.

Ministar Čobanković i pet predstavnika poljoprivrednika iz pet slavonskih županija nešto prije 12.30 su započeli novu rundu pregovora nakon što se sinoć nisu dogovorili niti nakon pet sati pregovaranja. Čobanković se sada vraća u Zagreb te će u Vladi tražiti dodatne novce za zahtjeve seljaka. Prosvjednici su mu dali rok do 20 sati. Poljoprivrednici najavljuju totalnu bunu i još masovnije prosvjede ukoliko Čobanković ne nađe dodatna sredstva.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene