Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED SLOBODNE HRVATSKE

Okupili se pred Saborom: "Tražimo deblokiranje računa odmah i sada!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Slobodne Hrvatske okupili su se ispred Sabora i zatražili deblokadu računa svih blokiranih građana i donošenje novog Ovršnog zakona.

S izmjenama i dopunama Ovršnog zakona ne slažu se blokirani građani kao ni članovi Slobodne Hrvatske koji to nazivaju kozmetičkim mjerama.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

Oni su jutros ispred Sabora zatražili deblokadu računa svih blokiranih građana kojih je u Hrvatskoj, prema posljednjim podacima, 327 tisuća.

Traže donošenje potpuno novog Ovršnog zakona te upozoravaju na još masovnija iseljavanja. Od borbe za promjenama ne odustaju sve dok se ne donese novi zakon.

"Tražimo deblokiranje naših računa odmah i sada. Ovdje je jedan mali dio potpisa koje smo skupili, od 35 tisuća potpisa. Željeli smo da to ljudi vide uživo, da znaju da iza svakog ovog potpisa stoje ljudi, obitelji, prijatelji ugroženih koji i dalje napuštaju našu zemlju", kaže Danijel Galović iz Slobodne Hrvatske.

Njegov kolega Ivan Pokupec dodaje da su se okupili upravo zato da pokažu kako inicijativa ima široku potporu građana. "Jednostavno mi od toga ne odustajemo dok se ne donese potpuno novi Ovršni zakon", kaže Pokupec. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene