Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čišćenje podmorja kod Dubrovnika

'U moru ima svega. Guma, kontejnera, boca...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko more treće je po čistoći i kakvoći u Europi, tome svjedoče i milijuni turista koji svake godine dolaze na Jadran. Ipak u akcijama čišćenja podmorja često se izvade tone smeća.

Naša ekipa snimila je što se sve skrivalo na dnu akvatorija Velikog Zatona kod Dubrovnika gdje je danas održana akcija čišćenja.

Pročitajte i ovo Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Više od milijun turista Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba" Slika nije dostupna Svjetski dan okoliša U čišćenju podmorja Savudrijske vale sudjeluje 200 ronioca

>> 'Ne postoji nijedan grad u RH, nijedna plaža, nijedan pusti otok gdje nećete naići na otpad'

Svaki stanovnik jadranske obale reći će da je ovo more najljepše na svijetu. No u isto vrijeme ima i onih koji će bez razmišljanja u njega baciti otpad. Dvadesetak ronilaca iz nekoliko klubova zajedno s dubrovačkim vatrogascima krenuli su u čišćenje akvatorija Velikog Zatona.

Zadnja akcija je bila nažalost prije 10-ak godina. Ove godine, u samo sat vremena ronjenja imali su pune ruke posla.

'U moru ima svega, guma, kontejnera, boca', rekao je Nikša Ivanišević iz JVP Dubrovnik. 'Očekivao sam da će biti više, ovo sve smeće koje smo našli očito je tu duže vrijeme. Nema ništa friško bačeno', kaže Zoran Stanković, ronioc. O ljepoti Jadrana svjedoče turisti iz raznih krajeva svijeta.

'Bistro je. Oduševljeva me temperatura vašeg mora jer je veoma ugodno', rekao je Nestor iz Argentine. 'Opuštajuće je, plivamo bez straha, čak i u dubinu', kaže maria iz Austrije.

Iako je lani Hrvatsku posjetilo više od 12 milijuna turista, kakvoća mora zadržala nas je na visokom trećem mjestu odmah poslije Cipra i Malte. Imamo 124 plave zastave, a ta brojka i dalje raste. Da bi more i dalje bilo hrvatski ponos treba razviti svijest da su samo ribe i ostali stanovnici mora dobrodošli u jadransko podmorje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene