Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trećina građana Srbi

Ćirilica u Vukovaru: 'Dvojezični natpisi bili bi pravi ispit suživota'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema rezultatima Popisa stanovništva, trećina građana Vukovara je srpske nacionalnosti, što prema Ustavnom zakonu o pravima manjina omogućuje da imena ulica, natpisi na institucijama i sl. budu dvojezični.

SDSS očekuje da se, u svezi korištenja ćirilice, primjenjuju zakoni o nacionalnim manjinama, do je HDZ protiv korištenja, iako su svjesni da se zakoni trebaju poštivati.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

Srđan Milaković, predsjednik Gradske organizacije SDSS-a Vukovar rekao je kako očekuju da se primjenjuju zakoni o nacionalnim manjinama te da ne očekuju da će to biti lako. Istaknuo je kako će to biti pravi ispit suživota Srba i Hrvata u Vukovaru.

>> Vukovar: SDSS raskinuo političku suradnju s HDZ-om

S druge strane, oporba je protiv, ali su svjesni da se zakon mora poštovati. Damir Barna, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Vukovar rekao je da smatraju da se broj Srba tek treba utvrditi jer ih je na popisu birača više nego što ih je u popisu stanovništva.

Građani su podijeljeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene