Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je skuplje

Mnogi već razmišljaju o omiljenoj zimskoj aktivnosti: Pogledajte koliko četveročlanoj obitelji treba za tjedan dana u apartmanu u Austriji

Aktualno Galerija Sezona skijanja - 1 Sezona skijanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sezona skijanja - 2 Sezona skijanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sezona skijanja - 3 Sezona skijanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sezona skijanja - 4 Sezona skijanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Sezona skijanja - 5 Galerija 1/8 >>
Iako su temperature daleko od zimskih, skijaši već razmišljaju o omiljenoj zimskoj aktivnosti. I ove će se godine najviše ići u Sloveniju, Italiju i Austriju, no za skijaške avanture morat će posegnuti dublje u džep. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković.

Iako je kraj listopada, kada je skijanje u pitanju, ništa se ne prepušta slučaju.

"Mi uvijek na vrijeme pokušamo rezervirati skije, štapove, pancerice, tako da nam onda kasnije ne fali kad je sezona", kaže Andrea.

"Ljudi već dolaze. Kažem, oni koji su organiziraniji, koji znaju da će ići na skijanje već početkom 12. mjeseca na neka niža skijališta koja se tada otvaraju, neki zovu i pitaju što je došlo od nove opreme, što će još doći, interes je vrlo velik", kaže Ivica Franjko, vlasnik ski-servisa.

Interes je velik i za skijaškim aranžmanima. I ove zime Hrvati žele u Sloveniju, Italiju ili Austriju. No tko se odluči otići, morat će izdvojiti nešto više novca nego lani.

"Cijene su uglavnom otišle od 10 do 12 posto kada govorimo o smještaju, a od 7 do 10 posto što se tiče skijaških karata, shodno inflacijskom povećanju", rekao je Dalibor Čanaglić iz udruge putničkih agencija.

Pročitajte i ovo Skvoteri okupirali hrvatsku zgradu u Bruxellesu - 4 Izbacila ih policija Skvoteri okupirali diplomatsku zgradu u Bruxellesu, Biljana Borzan poručuje: "Vlada RH se ponaša kao pijani milijarder"

Tako bi četveročlana obitelj tjedan dana u apartmanu u Austriji smještaj platila od 900 do 1200 eura. Polupansion u hotelu od tri zvjezdice platit će minimalno 2000 eura.

"Skijaške karte uglavnom su između 250 i 380 eura, radi se o šestodnevnim kartama i to je cijena za odraslu osobu, a recimo škole skijanja za djecu kreću se od 250 do 280 eura", kaže Čenaglić.

No cijena, naravno, ovisi o skijalištu, ali i terminu.

"Praznici su do Tri kralja, što je dosta problematično jer je to najskuplji dio sezone, a ujedno roditelji moraju potrošiti više sredstava nego inače", kaže Nino Stančić Vidrač iz Hrvatske udruge ljubitelja skijanja.

Pročitajte i ovo Gaza noću Iz minute u minutu FOTO/VIDEO "Svakoga bi to trebalo potresti do kosti": Svaki dan u Gazi više od 420 djece bude ubijeno ili ranjeno

Procjenjuje se da od 80.000 do 100.000 Hrvata svake godine ode na skijanje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene