Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava iz HZZO-a

Cijena polica HZZO-ova dopunskog osiguranja vjerojatno 70 kuna mjesečno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga najavio je povoljnije i tržišno konkurentnije HZZO-ove police dopunskog zdravstvenog osiguranja, s cijenom od 70 kuna na mjesec za sve građane.

Cijena police ovisit će o odluci Upravnog vijeća, a prijedlog će biti 70 kuna za sve hrvatske građane, rekao je Siniša Varga.

Sada su cijene tih polica od 50 do 80 kuna za umirovljenike, a za zaposlene od 80 do 130 kuna na mjesec, ovisno o primanjima.

Ravnatelj HZZO-a istaknuo je da će Zavod novim načinom ugovaranja i smanjivanjem vrijednosti police nastojati zadržati postojeće i privući nove osiguranike.

Državni osiguravatelj, koji ima dva milijuna i 370 tisuća osiguranika, tako želi zadržati korisnike kojima se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i dolaskom konkurencije navodno nude jeftinije osiguravateljske usluge.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Ilustracija lažno predstavljanje Građani, oprez! Čovjeka su nazvali na mobitel, ali je razotkrio prevaru: "Raspitivali su se..."

Varga je najavio da će HZZO dopunsko zdravstveno osiguranja najvjerojatnije staviti u novi pravni oblik, kao samostalan i konkurentan proizvod na tržištu, nevezan uz državni proračun.

Govoreći pak o zdravstvenoj zaštiti studenata, objasnio je kako po novom zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju od 1. srpnja studentima nakon 26 godine života prestaje pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu. Naime, njih sada obvezno zdravstveno osiguranje mjesečno stoji 357,95 kuna.

>> HZZO: Nije istina da moramo odustati od ugovaranja polica dopunskog osiguranja

'Jučer su ministri Željko Jovanović i Rajko Ostojić odlučili dati prijedlog izmjene tog zakona. Međutim, dok je zakon ovakav, mi ga provodimo', dodao je Varga.

Vezano uz reformu primarne zdravstvene zaštite i manjak obiteljskih liječnika u Hrvatskoj, upozorio je da je taj manjak najočitiji u ruralnim sredinama te pozvao liječnike da prihvate posao u tim dijelovima zemlje, gdje, kaže, liječnička plaća nije mala i 'mogu se dobri novci zaraditi'. Međutim, u slučaju potrebe nije isključio ni mogućnost uvoza liječnika u Hrvatsku.

'Mi smo svi sada državljani države od 550 milijuna stanovnika, a EU jako polaže na migraciju radne snage. Neminovno je da neki žele napustiti Hrvatsku, ali ima i onih koji žele ovdje raditi - u obiteljskoj medicini, privatnim praksama, bolnicama i ono što je naša najveća šansa kao izvozni proizvod i mjesto zaposlenja - u zdravstvenom turizmu', poručio je ravnatelj HZZO-a. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene