Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i olujni vjetar

Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu"

Tijekom dana JVP Opatija odradila je 45 intervencija. Prate prognozu i spremni su za najavljene nove padaline i jak vjetar.

Vatrogasci su tijekom cijelog dana na riječkom području imali pune ruke posla, a tako se nastavilo i navečer.

"Ovdje je bilo srušenih stabala, nanosa zemlje i kamenja po cestama, dignutih šahtova. Međutim, najveći problem stvarala je voda koja je ulazila u domove i gospodarske objekte i cijeli dan se, od nekih 11 sati, ispumpavalo", ispričala je novinarka Lina Dollar za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz minute u minutu Rastu vodostaji rijeka, zbog obilnih kiša prijete poplave. Poslano prvo upozorenje SRUUK-a za jedno područje

O nevremenu i intervencijama vatrogasaca izvijestio je Zoran Laslavić, zamjenik zapovjednika JVP Opatija.

"Od 11 sati smo imali 45 intervencija, trenutno ih je još pet u fazi. Podigli smo u prvom šutu dvije smjene, sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu, a pomažu nam i ekipe iz lokalnih DVD-a s cijelog područja Liburnije", objasnio je Laslavić.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu iz minute u minutu VIDEO Novi val nevremena stigao u Hrvatsku, nebo paraju munje. Vrijeme je opasno u cijeloj zemlji

Prema prognozama, ni noć neće donijeti odmor vatrogascima. Najavljene su nove kiše praćene jakim vjetrovima. Laslavić je kazao kako su spremni i za novo nevrijeme koje ih očekuje noćas.

U jedan od domova na području Ike ušlo je više od pola metra vode. Nakon što su vatrogasci vodu ispumpali, preventivno su složili i nasipe od vreća s pijeskom zbog najavljenih novih padalina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz predostrožnosti Povlači se grickalica, može sadržavati aflatoksine

"U pripravnosti smo od jučer jer smo očekivali ovakvo vrijeme. Svi koji su zatražili našu pomoć, pružili smo je. Čim dobijemo dojavu, radimo selekciju prioriteta jer nije isto ako malo vode ulazi u dvorište ili čovjeku prijeti. Sa svim snagama smo konstantno vani!, rekao je Zoran Laslavić.

Za kraj, vatrogasci savjetuju ljude da obave sve preventivne pripreme.

"Nikad ne znamo kada će bujična poplava doći, ali preventivno možemo očistiti oko kuće, pazimo na šahtove i odvodne kanale jer kad naiđu bujične poplave, to je jako jako brzo i u par minuta voda naraste jako visoko", objasnio je Laslavić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene