Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo potvrdilo

Cigarete se mogu prodavati po cijeni višoj od one na markici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na učestale upite građana i poduzetnika vezano uz praksu prodaje cigareta po cijenama višim od maloprodajnih cijena naznačenih na duhanskoj markici, Ministarstvo financija oglasilo se priopćujemo.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama, koji je stupio na snagu 1. srpnja 2013. godine, između ostaloga je propisano da duhanske markice više nemaju iskazanu maloprodajnu cijenu te da se cigarete koje su označene duhanskim markicama Ministarstva financija na kojima je otisnuta maloprodajna cijena sukladno članku 65. Zakona o trošarinama mogu nalaziti u prometu na teritoriju Republike Hrvatske najkasnije do 1. studenoga 2013. godine.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Slika nije dostupna nastavak trenda Loše vijesti za pušače: Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača

'Pri tome je, nadalje, određeno i da se cigarete mogu prodavati po maloprodajnim cijenama višim od maloprodajnih cijena naznačenih na duhanskoj markici Ministarstva financija.

>> TDR otkrio za koliko poskupljuju cigarete!

Time je, dakle, prijelaznim zakonskim odredbama omogućena prodaja cigareta po višim maloprodajnim cijenama od naznačenih na duhanskoj markici Ministarstva financija, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene. Napominje se da prijavu maloprodajne cijene cigareta mogu izvršiti samo proizvođači, njihovi predstavnici ili posrednici i uvoznici duhanskih prerađevina, a ne ostale osobe koje radi prodaje krajnjim potrošačima drže cigarete', ističe se u priopćenju Ministarstva financija.

Svaku promjenu maloprodajne cijene cigareta Carinska uprava objavljivat će na svojim internetskim stranicama. Navedeni prijelazni pravni režim, koji vrijedi do 1. studenoga 2013. godine, propisan je kao posljedica primjene načela zakonitosti u okviru normativnog uređenja pravnih odnosa, dodaje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene