Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novinarka CNN-a

Christiane Amanpour prisjetila se susreta s Mladićem: "Ostao je kukavica do samog kraja"

Poznata novinarka Christiane Amanpour prisjetila se kako je upoznala Ratka Mladića.

Christiane Amanpour, poznata novinarka CNN-a i jedna od onih koji su 90-ih izvještavali o ratu u Bosni i Hercegovini komentirala je današnju presudu Ratku Mladiću kojeg je sud u Haagu osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Pročitajte i ovo Ratko Mladić Kriv za Srebrenicu Ratko Mladić hospitaliziran u Haagu: "Tražit ćemo dopuštenje da ga pregleda srpski tim liječnika" Radislav Krstić (Foto: AFP) genocid u srebrenici "Osjećam bolno kajanje": Mladićev suradnik bi na slobodu

Na svom Twitter profilu Amanpour je napisala:

„Bivši vođa vojske bosanskih Srba ostao je kukavica do samog kraja – nije stajao pred sudom da čuje presudu. To je Mladić od početka do kraja. Govori "jako", glumi čvrstinu, no nije bio tamo. Nije bio tamo'', komentirala je Amanpour

Novinarka je na svom Facebooku uoči presude podijelila i video na kojem je upoznala Mladića. U njemu je, između ostalog prikazana i njegova jeziva izjava.

„Bili bismo siromašni bez muslimana. Dobro ih je imati uokolo, ali u manjoj koncentraciji...“

Prisjetila se pritom svog iskustva sa zloglasnim Mladićem.

"Jezive riječi od čovjeka kojeg su zvali mesar Bosne, generala Ratka Mladića. Njegov zajedljiv humor prikrivao je instinkt ubojice. On je definirao Mladića i činio ga neugodnim čovjekom za suočavanje. Vidjeli bismo njegov nacereni smiješak opet i opet kako se rat odvijao“, govori Amanpour.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene