Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem traje četiri dana

Glavna zgrada i operacijski blok u problemima: Najveća bolnica u državi ostala bez klime

KBC Zagreb
KBC Zagreb Foto: Ranko Suvar/Cropix
Tek četiri dana nakon kvara na sustavu za hlađenje, počeo je strujiti hladniji zrak u najvećoj bolnici u zemlji.

U glavnoj zgradi i operacijskom bloku KBC Zagreb protekla četiri dana ne radi klimatizacija. Pacijenti, ali i djelatnici trpjeli su nesnosne vrućine.

Do kvara je došlo još početkom vikenda, a situacija se djelomično riješila tek u utorak. Došlo je do kvara apsorbera na sustavu za hlađenje, a tek četvrti dan uspjeli su sanirati problem.

Pročitajte i ovo Munje u Hrvatskoj, ilustracija - 2 Izdana upozorenja VIDEO/FOTO Snažno nevrijeme poharalo dijelove zemlje: Olujni vjetar dizao krovove i čupao stabla - "Doslovno mi se zgrada tresla koliko je grmjelo"

"U popodnevnim satima počeo je strujiti hladniji zrak i tijekom noći će klime proraditi u potpunosti", rekao je pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Milivoj Novak za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Branko Grisogono, PMF Klimatske promjene Klimatolog o promjenama kojima svjedočimo: "Ekstrema će biti sve više. Civilizacija će vjerojatno opstati, ali pitanje je kako"

Jedan liječnik kazao je za Jutarnji list da su temperature sigurno išle i do 29 stupnjeva.

"Inače, vikendom nema elektivnih zahvata, tako da su se preko vikenda odrađivale samo hitne operacije, što je olakšavalo stvar barem u operacijskom bloku", dodao je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene