Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnik je vrijeđao i vikao na nju

'Carski rez je počeo tek kad je dijete umrlo u meni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred našim kamerama mladi bračni par ispričao je kako im je prije nešto više od dva mjeseca pri porodu preminula beba. Za najveću životnu dramu krive liječnike koji, tvrde, nisu na vrijeme reagirali i obavili carski rez. Dijete je umrlo u mukama.

Marina je svoju bebu prenijela 11 dana pa je primljena u Vinogradsku bolnicu. Cijelu noć i dan su joj izazivali trudove, beba je bila velika, Marina se nije otvarala, a nikoga da napravi carski rez. Provela je 12 sati bez liječnika. Liječnik je došao tek kad su pali bebini otkucaj srca i kad se situacija zakomplicirala. 'On je došao, skinuo kutu, objesio je počeo psovati što nitko ovdje ne zna raditi svoj posao. Vikao je kako sam debela i kako sam se mogla 30 kilograma udebljati', opisuje Marina Milek. 'Počela sam vikati jer me bolilo, nisam imala zraka, udario me po licu i pitao hoću li roditi te da uzmem zraka, šutim i tiskam'.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Forsiranje poroda

Iako se djetetovo srce više nije čulo, još nije bilo vrijeme za carski rez. Zahvat je počeo tek navečer. 'Kad je već bilo kasno, kad je Lukica umro u meni', kaže Marina. imao je hematome po glavi i po vratu, uši su mu bile iskrivljene, natečena cijela lubanja i oči, modrice po cijelom tijelu i to ne od carskog reza nego forsiranja poroda', tvrdi otac Domagoj. Smrt istražuje komisija Ministarstva zdravstva. Bolnica se ne očituje dok ne dobije njihov nalaz. Samo babice, pričaju Marina i Domagoj, tiho izražavaju žaljenje. Predlagale su carski rez, kaže bračni par, dok je dijete još bilo živo i zdravo, ali stručno liječničko mišljenje bilo je da su one nekompetentne i nesposobne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene