Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE ukida se carinski nadzor

Carinici se sele s granica - na ceste i na more!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulaskom u Europsku uniju NE ukida se carinski nadzor! Carinici se sele s granica - na ceste i na more.

Baš poput policije, i carinici će moći zaustaviti bilo koje vozilo i plovilo u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu u zemlji! I provjeriti - jeste li prekršili zakon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ručak s ministricom Pusić Srpski šef diplomacije: Radujte se, imate i pravo na to! Slika nije dostupna Čestitka građanima Pusić: Ljudi, uspjeli smo!

Pitanje na graničnom prijelazu, imate li što za prijaviti, od 1. srpnja odlazi u povijest. No carinski nadzor se ne ukida. Carinske mobilne jedinice mogu vas zaustaviti bilo kada i u bilo kojem dijelu Hrvatske. Njih je već sada na cestama podosta.

>> Od 1. srpnja nema više 'imate li što za prijaviti?'

Posebno opremljeni, naoružani i s obučenim psima, carinici su u nadzoru. Bilo koje osobno ili teretno vozilo može biti zaustavljeno na svim prometnicama u Hrvatskoj, kao i na moru i rijekama.

'Mi smo mobilna jedinica i možemo zaustaviti bilo gdje i pregledati robu i ljude', rekao je Stjepan Strahinec, službenik odjela za mobilne jedinice Zagreb. Na piku im je roba kupljena u drugim državama i kontrola je li za nju plaćen porez.

Osim palice i zaustaviti Vas može i sirena na moru. Detaljna kontrola obavlja se duž cijele jadranske obale. Izvršit trošarinsku kontrolu pogonskog goriva. Ispravnost plovila, provjera palube i isprava. Carinska kontrola, ja bih vas molio malo vaše osobne dokumente i dokumente broda.

Iako već imaju posla, njihova funkcija, ali i broj povećat će se nakon Ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Nema ih, dakle, na granici. No u prometu će ih biti još više.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene